Publicitat
Societat · 2 de Març de 2017. 17:57h.

Un professor denuncia "impunitat total" dels violents a l'Autònoma

L’advocat Joan Carles Codina lamenta que es va sentir "abandonat" pels Mossos durant la vaga

Un professor denuncia "impunitat total" dels violents a l'Autònoma

Els encaputxats fotografiats des d’un cotxe (foto twitter @jc_codina)

El professor de la UAB, Joan Carles Codina, ha denunciat que aquest dimecres va haver-hi una “impunitat total” a l’Autònoma amb els violents, ja que diu “no hi havia seguretat” per controlar-los. El també advocat ha presentat una denúncia perquè diu haver-se sentit “desemparat” pels Mossos que no van acudir quan els va alertar que uns encaputxats l’impedien entrar en cotxe a la universitat.  “Jo no sabia si els sis encaputxats que em van aturar estaven armats o no. I els Mossos tampoc ho sabien”, ha alertat en declaracions a e-notícies.

Codina diu que es va sentir “abandonat per la policia” quan va avisar trucant al 112 que un grup d’encaputxats estava ”fent accions de força a la universitat”. “Els Mossos van preferir no auxiliar-me, em van abandonar i van protegir els encaputxats. Ara estan impunes ja que al no haver estar identificats no els puc denunciar per intimidar-me”, ha reblat.

El professor de Dret Mercantil ha avançat que està preparant una querella per presentar-la contra els comandaments de Mossos. “La policia sempre ha d’impedir que es cometin delictes i garantir la seguretat dels ciutadans. I això no va passar. És molt greu”, ha etzibat.

“Quan estudies t’ensenyen que qui monopolitza la força és l’Estat i a l’Autònoma no ha funcionat. Els encaputxats exercien la força ja que fins i tot dirigien el trànsit”, ha afirmat. El professor de la facultat d’Economia i Empresa  denuncia que va experimentar “la vulneració de l’Estat de dret”. “Si no estem en un estat de dret, que ens ho diguin”, ha afegit.

Els fets van passar la tarda d’aquest dimecres. Codina no va poder accedir en cotxe a la UAB perquè un grup d’encaputxats li van impedir el pas. El professor va trucar al 112 en dues ocasions per demanar una patrulla. Tal i com es recull a la denúncia a la que ha tingut accés e-notícies, l’agent que va atendre la trucada va dir que els Mossos “no podien atendre cap requeriment personal i que era el rector de la Universitat qui havia de demanar aquesta presència policial expressament”.

El grup d'encaputxats fotografiats des d’un cotxe (foto twitter @jc_codina)

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Miquel, Mollet, 04/03/2017 - 10:37

Estic molt sorprès. Que una encaputxats no et deixin entrar a UAB es de pais "bananero". Es molt fort.

#8 botifler1914, Sinitava, 03/03/2017 - 10:54

Vaya por Dios!!!! parece que los mossos no tenían ese día (tampoco) la vena heroica inflamada.

#7 Xexo, Premia, 03/03/2017 - 07:52

De Que carnaval sean escapado gentuza al fin i al cabo

#6 Pepon, Bcn, 02/03/2017 - 23:36

Una vez intervenida que no suspendida la CCAA catalana, se ha de proceder a finiquitar el cuerpo policial de los mossos y la vuelta a la PN y al mando único.

#5 Pepon, Bcn, 02/03/2017 - 23:15

Bienvenidos a la República Democrática de Catalonien. La nueva DDR