Publicitat
Societat · 5 de Juliol de 2013. 22:09h.

Un promotor de Ciutadans accepta fer un "referèndum consultiu"

De Carreras assegura que "podem guanyar" als partidaris de la independència

Un promotor de Ciutadans accepta fer un "referèndum consultiu"

De Carreras, amb Nebrera, durant l'acte

Un dels promotors de Ciutadans, el catedràtic Francesc de Carreras, ha assegurat que "sóc partidari de fer un referèndum consultiu" per la independència de Catalunya.

De Carreras, en un acte organitzat aquest divendres pel Foro España Hoy, en el qual han participat també Alejo Vidal-Quadras i Montserrat Nebrera, ha dit que "la independència és una idea tan absurda que crec que n'hem de parlar, estem en un terreny en el qual podem guanyar-los -en referència als independentistes- i estem callats".

"Ho dic pels que som partidaris de la unitat d'Espanya, sigui Espanya com una federació com seria em meu cas o altres. Seria tan absurd el no parlar d'això com fa el Govern d'Espanya que estem desaprofitant una ocasió per a que hi hagi claredat", ha argumentat.

El catedràtic ha continuat dient que "seria partidari de fer un referèndum consultiu, convocat des de Madrid només a Catalunya per saber quants són els independentistes". 

"Perquè si no començaran a sortir aquests registres i aquestes adhesions que ens planteja la Generalitat i com seran moltes i la resta estarem callats la imatge que donarem és que ells són majoria", ha insistit.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#23 joan, bdn, 09/07/2013 - 10:45

Hi ha demòcrates que només estan a favor dels referèndums quan creuen que els guanyaran. Si no, no hi estan.

#22 Pere, Lleida, 08/07/2013 - 22:56

Un referèndum quan hi hagi igualtat de condicions. No amb tots els mitjans de comunicació comprats i al servei de la causa.

De Carreras és un referent per aquells que volem seguir sent espanyols. La seva intel·ligència posa dels nervis a la caverna independentista.

#21 democracia, sevilla, 07/07/2013 - 20:40

Que los dejen votar de una puñetera vez!!!!!

#20 zampador, Valladolid, 07/07/2013 - 16:36

¿consultivo? De hacerse debe ser vinculante. Menuda memez.

#19 Kropotkin-Ouh Yeah, Vic, 06/07/2013 - 20:35

Afirmamos q la inmensa mayoría de los catalanes no quiere la independencia...pero mira tu por donde nos oponemos a una consulta q lo demuestre...juas, juas...mejor hundidos