Societat · 30 de Novembre de 2021. 16:44h.

Un repartidor s'endú el paquet perquè no entén el català

El client tampoc accepta passar-se al castellà

Un repartidor s'endú el paquet perquè no entén el català

Un repartidor s'ha negat a entregar un paquet perquè el client li diu el DNI en català. Així ho ha denunciat un ciutadà de Palafrugell (Girona), que ha penjat al seu compte de Twitter el vídeo enregistrat per l'aparell de timbre de la porta del client, que era el seu pare.

El client, com es pot veure en el vídeo, li diu el seu número de DNI en català al repartidor perquè li lliuri el paquet. Tot seguit, el repartidor li diu: "Dígamelo en castellano, por favor", però el client s'hi nega i el repartidor li diu: "Vale, pues nada. Le pongo rechazado".

"No, perdona, jo t'ho estic dient i t'ho estic dient en català", li contesta el client. Mentre li explica això, el repartidor puja a la furgoneta i se'n va amb el paquet del client. "Que el meu pare, jubilat, pugui esforçar-se a entendre a aquell maleducat no vol dir que estigui obligat a usar una llengua que no parla mai", ha defensat el fill en una resposta a Twitter.

El fill, que ha qualificat el repartidor de "racista" i "catalanòfob", ha exposat que "ha violat un dret constitucional en intentar que el meu pare no fes servir una llengua oficial a Catalunya". "I això que el meu pare ha respectat el dret de l'agressor a parlar una altra llengua també oficial aquí. És una violació dels drets fonamentals", ha denunciat.

Publicitat
Publicitat

97 Comentaris

Publicitat
#73 bejota, bcn, 06/12/2021 - 18:10

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#72 BEJOTA, bcn, 03/12/2021 - 13:19

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO

#71 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 02/12/2021 - 18:18

El client te la raó. Som a Catalunya i parlem el català, si el repartidor no l'entén es el seu problema, que l'aprengui.

#70 Guadalupe, Montanha, 02/12/2021 - 14:08

Conec aquest repartidor de haberme portat algun paquet, mare meua, però si li entén els primers números únicament li demana per favor que li digui en castellà per no fer error.
Aquesta gent tan radical estan plens d'odi. De veritat pensa que així aprendrà català, més aviat penso que molta gent li agafarà encara més mania al català. Quina

#69 Danilovich, VLC, 01/12/2021 - 23:29

Si el lazi no quiere hablar castellano para que el trabajador pueda cumplimentar el pedido lo tenia fácil...le enseña su DNI del REINO DE ESPAÑA y solucionado....jijiji