Publicitat
Societat · 21 d'Agost de 2014. 11:11h.

Un restaurant de Blanes comprava peix immadur

Rap i lluç sense la mida mínima

Un restaurant de Blanes comprava peix immadur

Peix sense la mida mínima

Els Mossos d’Esquadra juntament amb inspectors de pesca del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van denunciar els patrons de dos vaixells pesquers de Blanes per vendre al detall diverses espècies de marisc i peix al propietari d’un restaurant sense la documentació necessària, sense passar per la llotja i sense les garanties sanitàries mínimes. El propietari del restaurant també va quedar denunciat per la compra del peix sense seguir els conductes reglamentaris.

Els fets van tenir lloc a les rodalies del port pesquer de Blanes quan els agents van observar com el patró d’una embarcació d’arrossegament treia dues galledes amb 10,9kg de gamba i les entregava al conductor d’un turisme.

En la inspecció posterior, els agents van trobar que en el vehicle hi havia, sense documentació, altres espècies com espardenyes, escamarlans, sípia, rap i lluç. A més, aquestes dues últimes varietats no tenien la mida mínima reglamentària.

La investigació van permetre determinar que el peix s’havia comprat de dos vaixells diferents sense passar per la llotja. Això suposa, no només que no es declari la captura i no es paguin les taxes que graven el comerç del peix fresc, si no també que el consumidor final no sàpiga la procedència ni el frescor del producte.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dissenyat un calendari d’inspeccions conjuntes amb les Unitats Regionals de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra per evitar la venda de peix fora de la llotja i la comercialització de productes pesquers per sota de les mides i calibres reglamentaris, els exemplars immadurs.

Actuació dels Mossos

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 verdu, blanes, 26/08/2014 - 17:16

un restaurant que dona peix fresc i va i li decomisen.

#7 ramon, barcelona-c, 23/08/2014 - 11:01

Sorprenent que aixó passi en un pais tan primmirat com el nostre ,no pot ser veritat . Ara seriosament recordarem als pobres provincians polítics que aqui la denuncia i la autocrítica existeixen a diferencia d'aquests llocs que ells els provincians admiran i volen per a nosaltres els catalans.

#6 spanish, Madrid, 22/08/2014 - 10:22

la culpa es de Madrid que a traves d´un agent del CNI ha introduir aquest tipus de peix per perjudicar el "pruses"

#5 Antonio Jesus, que ms da , 21/08/2014 - 13:44

Pero no dicen algunos, que eso de cumplir con la legalidad va a ser que no, pues eso, esto es jauja.

#4 joan, barcelona, 21/08/2014 - 13:43

baja novetat aneu a qualsevol mercat i en trovareu el que vulgueu ara el culpable es tant el que el vven com el que compra.