Publicitat
Societat · 4 de Gener de 2014. 10:17h.

Un rodament va espatllar el Telefèric de Montjuïc

Reobert el servei des de les deu del matí

El Telefèric de Montjuïc ha tornat a funcionar des d'avui dissbte, a les deu del matí, en el seu horari habitual d'hivern, fins a les 18 h, un cop reparada l'avaria que va obligar a suspendre'n el servei dimecres passat.

La reparació ha consistit a substituir un coixinet i l'eix d'un dels volants (politges de grans dimensions per on es desplaça el cable de tracció) de l'estació intermèdia del recorregut del telefèric, la denominada Mirador. Per fer la substitució, ha estat necessari desmuntar el volant i tornar-lo a muntar al seu emplaçament, amb l'ajuda d'una grua. A continuació s'ha recol·locat el cable tractor i s'han fet proves de funcionament en buit.

L'avaria va comportar dimecres, cap a les 16.30 h, l'aturada de la instal·lació i l'evacuació d'una setantena de passatgers, cosa que es va fer desplaçant les cabines cap a les estacions amb l'ajuda del motor auxiliar, de manera ordenada i sense que cap persona necessités assistència. Els usuaris van recuperar l'import del bitllet a les taquilles.

Durant la suspensió del servei, el transport fins al cim de la muntanya ha continuat cobert per la línia 150 d'autobusos. El Telefèric de Montjuïc, inaugurat el 2007, és objecte de manteniment preventiu regular i se sotmet anualment a una revisió exhaustiva seguida d'una inspecció oficial. L'aturada tècnica per a la revisió del 2014 està programada a partir de la tercera setmana d'aquest mes de gener.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Pere, Comarca Garraf, 04/01/2014 - 17:51

POSSIBLEMENT:

Defecte de fabricació del rodament, POC POSSIBLE !

Defecte de disseny o fabricació de l?eix o aplicació incorrecte del rodament.

Operació de muntatge incorrecte o manteniment incorrecte.

Lubricant o engrassat inadequat o no lubricat. (Falta d?oli o grassa especial).

ANFE.

#1.1 Pere, Comarca Garraf, 04/01/2014 - 20:02

He tingut un LAPSUS...
Volia dir:

AMFE (Anàlisi Modal de Fallades i els seus Efectes)