Societat · 24 de Setembre de 2009. 10:22h.

Un senador del PSOE creu que els castells maltracten l'infant

Javier Sanz dóna aquest argument per votar contra una moció que demanava aturar el maltractament animal

El Senat ha rebutjat, per àmplia majoria sustentada en el PSOE irnel PP, una proposta que pretenia penalitzar les celebracions en les quals hi ha maltractament a animals o persones.

La moció, defensada pel senador d'ERC Josep Maria Esquerda, demanava que es modifiqués una Ordre Ministerial de 2006 en la qual es prohibeixen les festes en les quals es maltracta animals. L'ordre només afecta a les festes noves a partir de llavors, però no a aquelles que ja existien prèviament.

El senador socialista Javier Sanz va confessar al ple que no coneixia la posició del seu grup, perquè la negociació s'estava produint en aquest mateix moment, però finalment va dir no. El PSC, que en el Senat forma un grup aparti del PSOE juntament amb els partits del Govern català, va votar a favor de la moció.

Sanz va preguntar si "el maltractament a les persones es refereixen vostès a la formació dels castellers quan les persones que estan a baix pateixen tot el pes, i sobretot als nens que tenen a dalt del tot. M'agradaria que m'aclarissin això".

Un senador del PSOE critica els castells
Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 CASTELLERS!, Palma, 05/10/2009 - 22:11

Duc mes de mitja vida fent castells, tinc 14 anys, fa des de els 4 que pujo. El castells es el millor que m'ha passat mai, i aquets que diuen que s'hauria de prohibir que callin, perque no saben de que xerren! VISCA ELS CASTELLERS! :)

#28 ESTER, VALLS, 27/09/2009 - 21:09

Victor i tota aquesta gent que diu que no harien de pujar nens als castells. Que sapigueu que porto fent castells tota la meva vida i es el millor que m'ha passat mai,no parleu d'allo queno sabeu...els animals no trien a ser maltractats per fer espectac

#27 Ferran, BCN, 25/09/2009 - 08:20

Víctor (Barcelona), t'hi fixes que no m'has contestat? Els vostres arguments s´´on tant esperpèntics que ni tan sols vosaltres els sabeu defensar raonadament. Disfruta de la tortura animal.

#26 Molt be CASTALLERS, Castell amunt, 25/09/2009 - 07:56

Un senador del PSOE creu que els castells maltracten l'infant. En psicologia la paraula INBECIL te un significat, i la paraula SUBNORMAL el significat te quelcom a veure. la suma de les dos paraules = TARAT MENTAL, aixo es el que es el senador.

#25 ccc, bcn, 25/09/2009 - 07:16

em sembla molt agafat pels pels l'argument del sr Esquerda, clar q dir q tot el q està en contra dels castells és enemic de Catalunya tb és ridícul. Però crec q s'haura de fer quelcom respecte a la participació de nens en els castells, hi ha excesos