Societat · 19 de Gener de 2015. 14:25h.

Un tinent prefereix ser “afusellat” que envair Catalunya

Compleix arrest en un centre disciplinari per aquestes declaracions

Un tinent prefereix ser “afusellat” que envair Catalunya

Imatge de l'entrevista publicada a Cuarto Poder

El tinent Luis Gonzalo Segura de Oro Pulido creu que la majoria de militars estarien en contra d’una intervenció a Catalunya. De fet, ell assegura que fins i tot incompliria l’ordre i no ho faria: “i si em volen afusellar que m’afusellin”.

El militar, en una entrevista publicada el passat 3 d’octubre a www.cuartopoder.es, explicava que “si a mi demà em diuen que agafi una secció i entri en Catalunya, els diré que fins aquí hem arribat, i si em volen afusellar que m'afusellin, però jo no hi vaig”.

“Per què no penso obeir? Perquè no aniré a generar una guerra civil, perquè no compliria cap ordre que suposés agressió a un ciutadà del meu país, sigui català, gallec o de qualsevol altra lloc i nacionalitat. Per a mi, aquesta ordre és il·legítima i no la podria complir. I crec que això ho tenen molt clar la major part dels militars”, argumentava.

Precisament, tal i com publica aquest dilluns el diari El País, el tinent encadena ja cinc mesos d’arrest des que el passat juliol va ingressar per primer cop en un centre disciplinari militar de Madrid.

Primer va estar-hi dos mesos pel contingut del seu llibre Un paso al frente -en el qual relata una trama de corrupció, tràfic d’influències i abús de poder a l’Exèrcit- així com per algunes declaracions durant la promoció. Després, un mes més de caràcter preventiu al novembre per no presentar-se en dues citacions per diversos expedients que té oberts.

La darrera condemna és de dos mesos -la va començar a complir dijous passat- i la més polèmica. I és que entre les declaracions per les quals ha estat castigat hi ha les que va fer sobre Catalunya, assegurant que preferia ser afusellat que participar en una intervenció militar.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#34 Pere, Rubí , 11/01/2016 - 15:39

Pues que.lo fusilen lo que está claro.que.con la mínima fuerza.los independentistas salen por patas han sido y serán siempre unos cobardes

#33 BEJOTA, BCN, 20/01/2015 - 17:35

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

#33.1 BEJOTA, BCN, 20/01/2015 - 17:36

RESULTAT PREVIST 27-S.
(NO CALDRÁ CAP ACTUACIÓ DE L'EXERCIT ,SR TINENT.)

#32 Manolo, Barcelona, 20/01/2015 - 15:48

No quiero entrar en el tema ni en la guerra personal de este pajarito

Sólo diré que siempre entendí que un militar a igual que un militante de un partido se debe a la obediencia de sus mandos
En caso de discrepar todos tienen sus sistemas establecidos
Y si no funcionan, pues se salen y se acabó
.

#32.1 Pope, BCN, 21/01/2015 - 12:56

Lo curioso es que un militar piense con normalidad.
Aquello de la "obediencia debida" debe aplicarse a una orden superior razonable. La objeción de conciencia debe existir ante órdenes inadecuadas o manifiestamente salvajes. Sr. Teniente, no tiene futuro en el ejército, déjelo y viva en paz.

#31 david, pamplona, 20/01/2015 - 13:38

jo deixaria l'exèrcit i si li agrada aqueix món li aconsellaria que ingressés a una exèrcit d'un altre país més democràctic.

#30 luzbell, barcelona, 20/01/2015 - 12:14

no hace falta el ejercito con que la caixa y otros bancos no les preste dinero ya esta resuelto el problema, pronte se creara una asociacion de afectados que pagamos los creditos y no nos ofrecen una quita, nos vamos a reir un rato.