Publicitat
Societat · 16 d'Octubre de 2013. 10:38h.

Un unionista registra l'estelada, segons La Razón

"Puc prohibir que es vengui, s'exhibeixi i se'n fabriquin còpies"

Un unionista registra l'estelada, segons La Razón

Portada de La Razón

L'empresari de Castelló, José Antonio Blázquez Jiménez, que resideix en una localitat de la Costa Brava, ha registrat l'estelada i ha manifestat en declaracions a La Razón que "a partir d'ara, qui vulgui utilitzar-ho haurà de fer amb el seu consentiment" . En aquest sentit, ha recomanat als independentistes que "millor que no perdin el temps en fer aquest tipus de peticions".

Blázquez, "espanyol abans que res", es va adonar que l'estelada no estava registrada al no tractar-se d' una bandera oficial. L'últim recurs, formulat per Esquerra Republicana, va ser acceptat a finals del mes passat (es referia a només 1 dels 10 dibuixos presentats, donat el seu semblant al logotip d'aquest partit) , pel que els tràmits van quedar conclosos.

A la pàgina web de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPC) , amb data 25 de juliol ja havia estat registrada a favor de Blázquez l'estelada". "El registre del disseny confereix al seu titular el dret exclusiu a utilitzar i ha quedat atorgat , sense perjudici de tercers, per cinc anys comptats des de la data de presentació de la sol·licitud i es pot renovar per un o més períodes successius de cinc anys fins a un màxim de 25 anys comptats des del dia de la data", diu la resolució.

En aquest sentit, el diari recorda que "el titular del disseny registrat del qual la violació hagi estat declarada judicialment tindrà, en tot cas i sense necessitat de prova addicional, dret a percebre en concepte d'indemnització de danys i perjudicis l'1% de la xifra de negocis realitzada per l'infractor amb els productes que incorporin el disseny protegit. El titular podrà exigir, a més , una indemnització més gran si prova que la infracció del dret li va ocasionar danys o perjudicis superiors".

El mateix Blázquez ha assegurat que ha rebut, "a través d'un conegut bufet d'advocats, que en l'actualitat representa diversos dels fills de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, una important oferta econòmica, de sis zeros, per cedir el registre de l'estelada" , però "la resposta ha estat un no rotund".

"He registrat el disseny industrial de l'estelada, acollint-me a l'article 54 de la Llei que regula l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, que diu que ningú pot utilitzar aquest disseny, ni vendre, ni publicar-ho, ni emmagatzemar-ho sense la meva autorització. A partir d'aquí, jo puc posar una demanda a un tercer i prohibir que la exhibeixin, que la venguin i que fabriquin còpies", afirma l'empresari.

Publicitat
Publicitat

96 Comentaris

Publicitat
#52 angel, Catalunya i prou, 18/10/2013 - 22:21

Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida, Mentida,....

#51 xavier, barcelona, 17/10/2013 - 10:04

Amic Blázquez quan vostè volguí ,pot vindrà al "elmagatzemcatala" i intentar cobrar als cents de productors de productes amb l estelada el seu pretès "royalti" li proposo una reunió amb TOTS els productors per que sortir amb la cua entre cames .pregunta? on treu els diners per registrar les clasific

#50 Bernat, Barcelona, 17/10/2013 - 09:41

El Maruhenda ja no sap que fer...
Demà s'inventarà que un paio ha patentat la paraula consulta o la paraula independència i que ja no es podrà parlar ni de consulta ni de independència.

#49 Kani, Girona, 16/10/2013 - 20:38

Si es cert que ha registrat l'estelada, ha llençat temps i diners.
No crec que cap bufet d'advocats li hagi oferit res, jo també soc advocat i si un client em preguntés li diria que l'estelada es de domini públic i no cal pagar res.
Si aquest paio vol cobrar, que faci una denúncia, i no guanyarà!!!

#48 Marc, Mataro, 16/10/2013 - 19:53

mas madera que es la guerra...!!