Publicitat
Societat · 5 de Febrer de 2015. 23:00h.

Una alternativa a les residències d'avis

Barcelona té 1.200 pisos tutelats per a gent gran

Una alternativa a les residències d'avis

Habitatges tutelats per a gent gran a Can Travi (Horta-Guinardó)

La ciutat de Barcelona té actualmente més de 1.200 pisos tutelats per a majors de 65 anys. Es tacta d’habitatges per a gent gran repartits pels deu districtes de la ciutat. A aquests 1.206 pisos que ja hi ha, s’hi sumaran 371 més que actualment estan en projecció o en construcció. Així, Barcelona tindrà en total 1.577 habitatges per a majors de 65 anys.

L’Ajuntament de Barcelona va engegar fa un mes l’últim procés per adjudicar les properes promocions d’habitatges destinades a la gent gran que ja s’estan construint o que s’iniciaran en breu. Són 178 habitatges, repartits en tres promocions. Una al carrer Pere IV, de 29 habitatges; una altra promoció a l’entorn de Glòries, de 105 pisos, i, finalment, al carrer de la Infanta Isabel, a Sarrià-Sant Gervasi, de 44 habitatges.

Aquests habitatges amb serveis per a la gent gran són equipaments gestionats pel Patronat Municipal de l’Habitatge i dotats de serveis d’atenció a les persones que ofereix l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. Per accedir-hi, els interessats han de passar per un procés d’adjudicació i complir amb una sèrie de requisits, com ser més grans de 65 anys, no tenir cap pis en propietat o tenir-ne un amb problemes d’accessibilitat. També és imprescindible tenir uns ingressos anuals inferiors a 24.850,47 euros per una persona.

Fa dos anys i mig que l’Antonio Rocasalbas i la Maria Fernández van inscriure’s a un dels sortejos i els hi va tocar un pis. En concret, un dels que hi ha al carrer de Can Travi, al districte d’Horta-Guinardó. És un conjunt de 87 habitatges de 40 metres quadrats amb cuina-menjador, una habitació, un lavabo i un balcó.

El més important del pis, però, són els serveis de què disposa, específics per a la gent gran. És un pis adaptat, amb servei de teleassistència integrat, consergeria i servei de neteja. A més, els pisos de Can Travi tenen un equip de treballadores familiars que vetllen per la tranquil·litat dels veïns.

“No se senten grans, i la paraula residència els espanta”, diu la Núria Lozano, directora d’habitatges amb serveis per a gent gran de Can Travi. “Aquí és casa seva però tenen aquesta tranquil·litat de que no estan sols”. De fet, a les instal·lacions disposen d’una sala multiusos on els veïns poden jugar, rebre classes o connectar-se a internet.

Així mateix, l’antiga Clínica Quirón, al districte de Gràcia, acollirà un centenar d’habitatges amb serveis per a la gent gran. És un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que té un pressupost de 17,05 milions d’euros i en el què s’inclouran, a més, tres equipaments per al barri de la Salut i un aparcament de 65 places de lloguer.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Adelina García Sanchez, Barcelona, 05/09/2016 - 22:38

Tengo 60 años, vivo de alquiler con mi hijo, pero el debe hacer su vida
Soy independiente y no tengo enfermedades graves. Podría ingresar en una vivienda social?. Tengo 1000 Euros de pensión y unos ahorros
Gracias.

#3 esperanza rodriguez benhamou, barcelona, 17/06/2016 - 11:39

quisiera infotmarme de los requisitos para poder tener adseso a una plaza . .gracias

#2 Josep de Martí, Barcelona, 06/02/2015 - 12:06

>Los apartamentos tutelados no son una alternativa a la residencia geriátrica sino una solución para personas que no tienen dependencia y lo que necesitan es un apoyo personal. Josep de Martí, Inforesidencias.com

#1 Kropotkin, Vic, 06/02/2015 - 08:50

La solucion mas razonable seria colocar a todos los ancianos en TV3. Aunque no tengan idea de nada, tampoco destaarian. Y por perder 200 millones anuales mas tampoco se iba a notar. TV3 tiene muchas posibilidades.... Jua, jua, jua,...

#1.1 hector, bcn, 06/02/2015 - 18:26

siempre mezclando para siempre decir lo mismo. Luego los indepes son repetitivos. Para una cosa que hacen que no esta mal, y aqui estas tu, para meter mierda.