Societat · 20 de Juliol de 2017. 19:00h.

Una altra jornada històrica

Enguany creu gegant a Barcelona per la Diada

Una altra jornada històrica

L'ANC i Òmnium Cultural han batejat aquest 11 de setembre com la "Diada del Sí", perquè volen que la mobilització d'aquest any sigui a favor del "sí" en el referèndum de l'1 d'octubre.

"Sense un èxit ple de la Diada no guanyarem el referèndum", ha advertit Jordi Sánchez, que ha dit també que els dies que separaran les dues dates seran "la primavera de la llibertat" dels catalans.

Es crearà una creu gegant, símbol de "més, de sumar", a l'encreuament del Passeig de Gràcia i el carrer Aragó de Barcelona. Els manifestants ompliran aquests carrers fins a les seves confluències amb els Jardinets de Gràcia i la plaça de Catalunya (en el cas del passeig de Gràcia) i amb el carrer Casanova i el Passeig de Sant Joan (en el cas del carrer Aragó).

Els organitzadors convoquen els manifestants a les 16 hores de la tarda. Els conviden a portar les samarretes de Diades anteriors, entitats o altres causes, com a símbol de la quantitat de motivacions que els porten a manifestar-se.

A les 17.00, es desplegaran 4 pancartes a cada extrem de la creu, que començaran a avançar cap al centre a les 17.14. A mesura que avancin les pancartes, els manifestants es posaran la samarreta groc fluorescent que s'ha preparat per aquesta Diada. El color s'ha triat per homenatjar els voluntaris, que porten una armilla groga.

La mobilització acabarà amb els discursos de les entitats organitzadores. El símbol de més vol simbolitzar, segons els organitzadors, "un enorme positiu d'un país que no s'atura i que es prepara per donar el salt definitiu a la història".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#28 M, Sabadell, 21/07/2017 - 11:47

Es para troncharse de risa, ver en un día festivo a unos miles de masoquistas, sin otra cosa mejor que hacer que pasarse el día en la calle, haciendo de floreros decorados, y obedeciendo a un guión marcado por unos funcionarios del pruses y por otros asalariados del sistema.

#27 salva, Barcelona, 21/07/2017 - 10:43

jo ja tinc la xamarreta ..

#26 botifler1914, sI sI EMPERATRIZ, 21/07/2017 - 09:27

11/09/2017 El entierro de la sardina

#25 Competència deslleial, Tespis, 21/07/2017 - 09:05

No s'entèn com els Comediants, la Fura dels Baus i el gremi del circ encara no els han posat una demanda. Sembla lògic que no ho faci el circ dels germans Tonetti que son els inspiradors de l'ANC, pero de qualsevol manera la intrusió d'aquesta trepa al mon de l'espectacle còmic no és massa responsable.

#24 Casper, Bcn, 21/07/2017 - 08:38

Hay que sacar uno a uno de los centros de poder a los de la foto. Radicales racistas adoradores del becerro de oro.