Publicitat
Societat · 18 de Maig de 2015. 14:07h.

Una altra sentència rebaixa el català

El Suprem també anul·la l'ús preferent a les Diputacions

Una altra sentència rebaixa el català

Imatge de l'acte de suport dels alcaldes a Artur Mas. l'octubre passat

El Tribunal Suprem ha desestimat dos recursos de les Diputacions de Lleida i Girona contra les resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que van anul·lar parcialment els reglaments per a l'ús de la llengua catalana en les dues diputacions, que assenyalaven com a preferent l'ús de la llengua catalana, i també en el que es referia a la càrrega al ciutadà d'explicitar la seva opció lingüística mitjançant una petició formal expressa.

El Suprem rebutja els recursos de les diputacions, que es centraven en negar legitimació activa a l'associació Convivència Cívica Catalana per impugnar els reglaments esmentats -que va ser l'entitat que va portar el cas al Tribunal Superior català-, i en defensar que no es va seguir el procediment adequat.

A més, ambdues diputacions hauran de pagar els costos dels recursos, "si bé fixem la seva xifra màxima per tots els conceptes en la suma de quatre mil euros". El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar el 2013 els articles del reglament d'usos lingüístics de la Diputació de Girona i de Lleida que establien la preferència del català.

L'organisme va estimar llavors parcialment el recurs presentat per Convivència Cívica Catalana i, a més d'anul·lar la preferència del català, va rebutjar els apartats en què s'especificava que era el ciutadà qui havia d'explicitar la seva opció lingüística mitjançant una petició formal expressa.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, BCN, 18/05/2015 - 19:55

COM EL SENYOR MAS ,PER AQUEST ORDRE:ENGLISH ,CASTELLANO I CATALÁ.LA RESTA, SÓN XIMPLERIES,OI ,SR. MAS?

#27.1 Xipolleig, Barcelona, 18/05/2015 - 20:24

A part de dir bestieses en un català de segon de pàrvuls, ets capaç de dir-les en anglès i en castellà ?.
Doncs és tot un mèrit.
L'estultícia no entén d'idiomes ni fronteres, en el teu cas és bastant evident

#26 Cthulhu, No porto equipatge especial, 18/05/2015 - 19:47

Esto es así. Los que pedimos bilingüismo nunca usaremos el catalán, ni nos molestaremos en aprenderlo correctamente. Muchos llegamos desde el resto de España y pasamos de aprender este dialecto. Que se jodan los estelaos. Os vamos a machacar sin piedad.

#26.1 Xipolleig, Barcelona, 18/05/2015 - 20:21

Veus definitivament t'has instal.lat en el ridícul, pretens provocar polèmica i provoques...llàstima

#25 Santi, Mataró, 18/05/2015 - 19:41

El català rebaixat?. Però si a les institucions autonòmiques i locals i tot el que toquen només hi és en català a tota comunicació haguda i per haver?. Es a dir que es pasan pel forro la realitat sociolingüística al carrer i les lleis democràtiques de l'estat de dret i constitució espanyoles ?

#24 amadeus, Barcelona, 18/05/2015 - 19:10

Una de las cosas que me llaman la atenció son los motivos de los recursos de la Diputación que se "centraven en negar legitimació activa a l'associació Convivència Cívica Catalana per impugnar els reglaments esmentats".
En vez de defenderlos quieren desligitimar a quien los ha denunciado.
Patéticos

#23 amadeus, Barcelona, 18/05/2015 - 19:07

La sentencia no rebaja el catalán, evita que se excluya el castellano, la gran obsesión nacionalista.

#23.1 Suciedad Civil Castellana, bcn, 18/05/2015 - 19:47

Excluya el castellano ja ja ja ja ja ja si de Castilla,no te jode,el espanopaletismo en toda su salsa.