Publicitat
Societat · 24 de Març de 2014. 14:25h.

Una associació cultural armada fins a les dents

La banda Latin Kings tenia cinc armes curtes, una arma llarga, armes blanques, droga i objectes i joies procedents presumptament de robatoris

Els Mossos d’Esquadra han desmuntat la cúpula de la facció ALKN dels Latin Kings a Catalunya instaurada des de 2006 i considerada una de les més actives i violentes. Des d’aquí, aquesta ramificació controlava l’activitat criminal a altres punts d’Espanya com Madrid, Valencia, Illes Balears o Murcia.

El cap de la banda, anomenat Babywhite, és un jove català d’uns 30 anys. Va ser ell qui va crear i dirigir aquesta facció dels Latin Kings. El jove va ascendir ràpidament dins de l’organització després de casar-se un any abans amb la germana d’un dels líders dels Latin Kings a l’Equador.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació al maig de 2013, arran de la detenció d’un membre de la banda a l’Equador i que anava a introduir 4,1 quilograms de cocaïna a Espanya. Va ser llavors quan van constatar que el grup ALKN “havia consolidat l’estructura jeràrquica a Catalunya” i es trobaven els principals líders de la banda segons ha anunciat l’Intendent Jordi Bascompte dels Mossos d’Esquadra.

L’operatiu es va dur a terme l’onze de març en què es van practicar 17 entrades i escorcolls a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana principalment i que va acabar amb la detenció de 30 persones i 19 d’imputades. Durant els escorcolls es van intervenir cinc armes curtes, una arma llarga, armes blanques, droga i objectes i joies procedents presumptament de robatoris comesos per la banda.

Sis persones ja han ingressat a presó, entre elles els quatre principals líders de la banda. Se’ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal, lesions, encobriment, tràfic de drogues, tràfic d’armes, dotze robatoris amb força i robatoris amb violència.

Els Latin Kings, que van arribar a Espanya el 2002, es van legalitzar l’any 2006 i van passar a ser reconeguts com a associació cultural. Va ser llavors quan es van dividir en tres faccions: ALKN, la ALKQN (que inclou dones) i la Unió de Cultures. Actualment a Catalunya hi ha 900 membres d’aquesta formació. Les principals bandes llatines instal·lades a Catalunya i contra les quals s’han dut a terme operacions policials són els Latin Kings, Los Trinitaros (2012 amb 12 detinguts), Black Panthers (2013, amb 30 detinguts) i els Bloods (2014 amb 25 detinguts).

Armes blanques i de foc que van trobar els Mossos durant els escorcolls
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#10 Casper, Bcn, 25/03/2014 - 23:46

Me extraña que todavía no hallan salidos los judíos de guardia Núria del Vallés Occidental (España) y su PePé de Andorra (Teruel, idem) para perjurar que los Latin Kings no són sudacas, sino musulmanes.

#9 Calimero , Barcelona, 25/03/2014 - 08:45

El nefasto tripartito debería dar explicaciones ya q fueron ellos quienes disfrazaron a estos latino kinh con la farsa de asociación cultural y seguro hasta pasta les darían... Eso se llama colaboración con banda armada.

#9.1 pepe, andorra, 25/03/2014 - 23:47

Calimero ha tomado tanto calimocho que hasta se les ha olvidado que a los Latin Kings los legalizaron los catalufos de Conveniéncia y Unificación.

#8 Julio, Barcelona, 25/03/2014 - 02:42

Bien ahora si se te ocurre decir que los peorcito de fuera nos lo han traído aquí, eres un xenófobo. No se puede siempre generaliazar, pero las maras,latins kings, sabemosde donde vienen, el alto procentaje de moros y rumanos en la delicuencia es una realidad. En vez de SOS racisme, SOS España

#8.1 Agosto, Barcelona, 25/03/2014 - 23:50

Sí señora, ahora resultará que los Latin Kings y las Maras Salvatruchas no son sudacas, son "moros y rumanos"...

#7 Papaluna, Barcelona, 24/03/2014 - 21:59

L'Hereu, aleshores alcalde, junt amb la seva banda de comunistes aliats van fer l'impossible per tal de concedir a aquesta xusma criminal el status de 'associació cultural', quan es tractava, i es tracta, de carn de presidi que no hauria d'haver estat mai acceptada a Catalunya/Espanya/U.E. Bords!

#6 Untgergang, Girona, 24/03/2014 - 21:20

Les idees genials del tripartit ja donen els fruits esperats. Desviar subvencions culturals cap a formacions forànies fent les pasar per ents productors de cultura , és sens dubtre un gran èxit que seguirà endavant quan tornim a manar que serà aviat.