Publicitat
Societat · 13 d'Abril de 2017. 13:22h.

Una banda de romanesos robava a gent gran

Al descuit o de manera violenta

Una banda de romanesos robava a gent gran

Imatge de l'operació (foto: Mossos)

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda de romanesos que robava a gent gran amb accions violentes o a través de robatoris al descuit en diverses localitats catalanes i de la resta de l’Estat. Els agents han detingut un total setze persones d’entre 20 i 36 anys, totes elles de nacionalitat romanesa.

Els detinguts constituïen una estructura totalment jerarquitzada en la que cadascú tenia un paper determinat. D’una banda, els homes de l’organització s’encarregaven de traslladar les dones fins als punts de la ciutat on és habitual trobar-hi gent gran a primera hora del matí. Un cop allà les dones interactuaven oferint-los favors sexuals o de servei domèstic com a maniobra de distracció i en aquell moment aprofitaven la confusió generada per sostreure’ls objectes personals com rellotges, cadenes i joies. S’ha pogut comprovar que cada equip de treball podia obtenir uns 1.000 euros al dia i que els guanys anuals originats a partir d’aquests il·lícits es situaven prop dels 200.000 euros.

La policia creu que els líders de l’organització s’encarregaven de la gestió dels vehicles que posaven a nom de testaferros amb l’objectiu d’evitar que els identifiquessin o els relacionessin amb els robatoris a més de de vendre l’or sostret mitjançant una xarxa de receptadors. La investigació ha permès contrastar que un d’aquests receptadors comprava aquestes joies pel valor del seu pes en or i pagava un preu per sobre de mercat.

Una investigació paral·lela ha destapat una trama de blanqueig de capitals basada en l’enviament de diners a l’estranger ja que aquestes persones acumulaven antecedents pels mateixos fets a Alemanya, Bèlgica, França i Holanda. Aquesta primera fase de la investigació s’ha saldat amb set entrades i escorcolls a domicilis de Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, la recuperació de 21 rellotges de diferents valors, vuit vehicles, joies, diamants, bàscules de precisió, documents falsos que feien servir per posar a nom dels testaferros els vehicles i assegurances, 4.400 euros en efectiu a més d’un quilogram d’haixix. S’ha pogut acreditar la participació de persones de l’organització en una trentena de fets succeïts en el decurs de la investigació.

7 Comentaris

Publicitat
#7 Kropotkin, Vic, 14/04/2017 - 11:19

Estos son "els nous catalans" que votaran Si a la independencia en el butifarredum. Jua, jua, jua,...

#6 Galderic, Barcelona, 13/04/2017 - 17:53

Rumania capital Madrid.

#5 Carlos BCN, Barcelona , 13/04/2017 - 15:21

Deportación inmediata y que les embarguen hasta el último carrito robado del Mercadona

#4 luis, barcelona, 13/04/2017 - 14:45


....y quedaran libres con cargos....
apostamos?

#3 Alejandro, Barcelona, 13/04/2017 - 14:34

Y qué hacen estas bandas reincidentes una vez, y otra y otra? ¿Por qué cony no se les expulsa a sus países de origen?