Publicitat
Societat · 12 d'Abril de 2017. 10:19h.

Una banda enviava cotxes de luxe robats a Líbia i Algèria

Operació conjunta Mossos-Policia Nacional

Una banda enviava cotxes de luxe robats a Líbia i Algèria

Armes incautades

Els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional han desarticulat un grup criminal que enviava a Líbia i a Algèria vehicles d'alta gamma que havia sostret després de llogar-los a empreses especialitzades i no retornar-los.

Els detinguts, tres homes i una dona de  nacionalitat espanyola i d'origen tunisià i marroquí, d’entre 37 i 53 anys, utilitzaven documentació falsificada per llogar els vehicles en diferents països de la Unió Europea, entre els quals hi havia Espanya, Portugal, Alemanya i Luxemburg.
 
La investigació que ha culminat amb la desarticulació d'aquest grup criminal es va iniciar el mes de maig de 2016, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que un home, de nacionalitat espanyola i d'origen tunisià resident a Osona, havia sostret diversos vehicles en diversos països europeus i els havia fet arribar a Líbia via Tunísia.

Aquesta persona havia estat detinguda en 36 ocasions per falsedat documental, robatori amb violència, furt, sostracció de vehicles, lesions, danys i estafes bancàries. També li constava una detenció el maig de 2009 per un delicte de tinença d'armes.
 
A partir d'aquestes informacions, es va crear un equip conjunt d'investigació amb la Policía Nacional. La investigació ha permès constatar  l'existència d'un grup criminal dedicat a l'apropiació de turismes de gamma alta a empreses de lloguer de vehicles a diferents països de la Unió Europea, entre els quals hi havia Espanya, Portugal, Alemanya i Luxemburg.

El grup criminal utilitzava documentació falsificada per llogar vehicles en tots aquests països, els quals no retornaven posteriorment.
 
Fruit de la investigació s'ha constatat que la majoria dels vehicles sostrets eren  traslladats amb plaques de matrícula falses fins el port de Gènova (Itàlia) per a embarcar-los amb destí al port de Goulette (Tunísia), des d'on continuaven el seu periple fins arribar a Líbia o Argèlia.
 
Com a resultat de la investigació, el passat dissabte dia 8 d'abril el Jutjat nº 4 d’Instrucció de El Prat de Llobregat va ordenar l’entrada i escorcoll en tres domicilis  de les localitats de L’Hospitalet de Llobregat, Centelles i El Papiol i van quedar detingudes quatre persones.
 
El grup criminal estaria format per almenys sis persones. Cadascun dels integrants duria a terme unes funcions determinades i diferenciades de la resta del grup. En total, se'ls imputa 20 apropiacions indegudes de vehicle, valorats en més d’un milió i mig d'euros, 16 usurpacions d’estat civil,  5 falsificacions documentals i blanqueig de capitals.
 
Els investigadors  han intervingut  gran quantitat de documentació relacionada amb el tràfic il·lícit de vehicles, material informàtic, targetes de crèdit a nom de diferents persones, claus de vehicles d'alta gamma que podrien estar amagats en algun lloc, un detector de bitllets i documents falsos, plaques de matrícula del Regne Unit noves per a col·locar en vehicles sostrets i un kit falsificador.
 
Un dels detinguts va ingressar a presó després de declarar davant el jutge. La resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

9 Comentaris

Publicitat
#9 pepe.----, andorra, 13/04/2017 - 14:43

q fuerte, menos uno todos libres....No me extraña q todos vivan aqui en lugar de Francia o Alemania, donde estarian todos entalegados. Al q les firmo la nacionalidad española no le va a pasar nada? al menos revocar la nacionalidad y hacer un juicio rapido con expulsion inmediata, q encima les pagaremos

#8 Capit@n España, Osonistán, 13/04/2017 - 08:01

Osona n'es ja un polvorí. No volieu gent de parla castellana.. Apa !!!!

#7 Martyna, Castelldefels, 12/04/2017 - 18:19

aquí están infinitamente mejor: duchas con repisa para que no caiga el jabón o demás utensilios de higiene (si caen zas ya sabéis), tv para entretener, clases, talleres, gimnasio, etc.. vamos como allí ¿O allí mejor?

#6 Martyna, Castelldefels, 12/04/2017 - 18:17

te dirán que vulnerar el código penal aquí sale barato por los ilicítos penales comparando el mismo delito en países de nuestro entorno. Y si añades las condiciones de nuestras prisiones con las de sus

#5 Martyna, Castelldefels, 12/04/2017 - 18:16

Yo no entiendo independientemente de su nacionalidad y origen como por determinados delitos se le detenga 36 veces que entra y sale sin ingresar en prisión. Ahora vamos con el origen: si hablas con juristas,