Societat · 13 d'Abril de 2015. 07:16h.

Una banda romanesa de Balaguer, acusada de dotze robatoris

A Lleida, Balaguer, Tàrrega, Tarragona, Valls i Rubí

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent van detenir el 8 d’abril cinc homes, d’edats compreses entre els 26 i 45 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Balaguer (Noguera), com a presumptes autors de dotze delictes de robatori amb força i per pertinença a grup criminal.
 
Des de principis d’any els Mossos havien obert una investigació arran d’una sèrie de robatoris en pisos, perpetrats amb un modus operandi inèdit fins la data a les comarques de Ponent.
 
Els lladres utilitzaven un mètode anomenat “Bumping”, en argot delinqüencial. Amb aquesta modalitat forçaven el pany de la porta d’un domicili amb molta facilitat, encara que estigués tancat amb dues voltes de clau, sense deixar-hi cap marca aparent. Aquest fet desconcertava els propietaris que en arribar a casa no veien res forçat, tot i el robatori que havien patit.
 
El grup criminal s’havia especialitzat en forçar panys d’una única marca comercial, fins hi tot disposaven d’eines que havien fabricat artesanalment. Cada membre del grup feia unes funcions determinades. Hi havia els que conduïen fins els llocs que volien assaltar i posteriorment feien tasques de vigilància. Una altra part del grup s’encarregava de perpetrar el robatori, després de comprovar que no hi havia ningú dins l’habitatge.
 
Fins la data els Mossos han trobat indicis que rellacionen els detinguts amb una dotzena de robatoris amb força. Aquests han estat perpetrats entre el 24 de febrer i el 7 d’abril en diferents poblacions del territori català. Tres dels robatoris han estat en domicilis de la ciutat de Lleida (Segrià), tres a la ciutat de Tarragona (Tarragonès), dos a Valls (Alt Camp), dos a Rubí (Vallès Occidental), un a Tàrrega (Urgell) i un altre a Balaguer (Noguera).
 
Després d’una complexa investigació, es va determinar que els lladres utilitzaven temporalment un habitatge de Balaguer com a residència. Amb aquesta informació, efectius de la Unitat Territorial d’Investigació de Ponent i de la Unitat d’Investigació de la Noguera van muntar un dispositiu per detenir-los.
 
Pels volts de les 09.30 hores del 8 d’abril, els cinc sospitosos van sortir del domicili i es van distribuir en dos vehicles. Quan es disposaven a sortir de la població els van interceptar i detenir. Dins els vehicles portaven diversos jocs de claus modificades i rossinyols, entre d’altres eines adaptades per poder manipular els bombins dels panys.
 
Posteriorment, els agents van efectuar una entrada i perquisició al domicili dels implicats, situat al carrer de la Botera de Balaguer. Durant l’escorcoll de les diferents dependències van localitzar una quarantena d’objectes de dubtosa procedència. Entre aquests hi havia nombroses joies, rellotges de polsera, monedes de col·leccionisme, diners i tot tipus d’aparells electrònics. Alguns dels objectes ja han estat identificats i retornats als legítims propietaris 
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions i imputacions. S’han recuperat moltes joies amb inscripcions de les quals s’indaga la seva procedència, ja que no han estat reconegudes pels propietaris del domicilis assaltats.
 
Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el 10 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer. El jutge va decretar l’ingrés a presó per als cinc.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Sex´N Group, Barcelona, 01/06/2015 - 12:32

Nice Historyy :)))