Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 18:44h.

Una cap de la Vall d'Hebron desmenteix Torra

"Les mesures de contenció han estat més fortes a Espanya que a Itàlia"

La cap d'epidemiologia de la Vall d'Hebron Magda Campins ha manifestat que "les mesures de contenció han estat més fortes a nivell d'Espanya que a Itàlia", ja que a Itàlia només es van prendre mesures en quatre regions del nord mentre que a Espanya s'ha fet a tot el país. La doctora ha afirmat en una entrevista aquest dimarts a TV3 que espera començar a veure "un descens del nombre de casos de forma més ràpida que a Itàlia".

"L'esperança que tenim és que les mesures de contenció han estat més fortes a nivell d'Espanya que a Itàlia. A Itàlia es va començar amb un confinament únicament a les quatre regions del nord però a la resta d'Itàlia no es van posar mesures. A Espanya en el moment que s'han posat, s'ha fet a totes a l'hora, això implica que és lògic esperar que comencem a veure un descens del nombre de casos de forma més rapida que a Itàlia, per tant, encara que la pujada és més rapida, probablement la corba s'aplani de manera més rapida que a Itàlia" ha apuntat la doctora.

La doctora també ha deixat clar que les mesures empreses a Espanya "s'han de mantenir". "És fonamental que no ens relaxem encara que ho comencem a veure a finals de setmana. El confinament s'ha de mantenir, si la gent es relaxa, tornarà a haver-hi un altre pic" ha advertit.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va considerar insuficients el passat 15 de març les mesures desenvolupades pel Govern espanyol a través del decret d'estat d'alarma i va reclamar a l'Executiu espanyol el "confinament domiciliari total" així com l'aïllament de Catalunya i Madrid i el tancament de fronteres, aeroports i ports. "Catalunya necessita un confinament domiciliari, el tancament d'aeroports i ports i aïllar-nos" va reclamar. El president de la Generalitat va insistir en el fet que "les mesures del decret no són suficients".

Dos dies després, Torra va tornar a reclamar a Sánchez el confinament de tot Catalunya per frenar la propagació del coronavirus en una entrevista a la cadena pública. "M'importa un rave les fronteres i les banderes, m'importen la salut i la vida de les persones" va dir, recalcant que "en aquests moments, a Catalunya vivim una situació greu i necessitem prendre aquestes mesures dràstiques".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 tedy, lleida, 26/03/2020 - 20:56

sou un diari incompetent i manipulador, societat de dretes civil catalana que us abandera en Millo

#14 Neferu, Barcelona, 25/03/2020 - 13:46

Gracias Dra. Campins por tener la valentía de desenmascarar los falsos discursos del impresentable y MHP de la Generalitat.

#13 Carlos, barcelona, 25/03/2020 - 10:05

Y dale. Sabes lo que hace falta para cultivar una pera, aun en el árbol?: fertilizantes y fitosanitarios envasados y etiquetados, quien los formula recibe las materias primas envasadas que alguien las ha fabricado antes. Los que hacen los envases necesitan plastico, carton, colas , tintas. Transporte... Esto antes de coger la pera, sigo?

#12 Eugenia Iborra, Barcelona, 25/03/2020 - 09:30

No sé per què us inventeu les notícies. Vaig estar escoltant a la Cap i, en cap moment, va desmentir Torra. Al contrari, està d'acord amb el que demana sobre el confinament total de Catalunya. Per què ho feu? Si aquesta senyora vru aquesta notícia es farà creus la pobra!

#11 Pepón, Bcn, 25/03/2020 - 09:21

Y esta mindundi como osa contradecir al President Torra. Qué sabrá ella!!! (ironic mode)