Publicitat
Societat · 20 d'Abril de 2020. 17:33h.

Una Catalunya independent ho hagués fet millor?

El fiasco en el repartiment de mascaretes qüestiona l'optimisme del Govern

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat que en una Catalunya independent el nombre contagiats per coronavirus i víctimes mortals “no serien les que són”, perquè s'hagués decretat un confinament total quinze dies abans del que va decretar l'Executiu espanyol.

“Si ens haguéssim confinat de manera total quan ho va demanar el Govern de Catalunya, quinze dies abans de que ho decretés el Govern de l'Estat espanyol, les xifres que tenim avui al nostre país d'aquesta pandèmia no serien les que són”, ha assegurat.

Preguntada per e-notícies sobre si manté que “gestionarien millor” la pandèmia com a Estat independent, malgrat el col·lapse que hi ha hagut en el repartiment de les mascaretes a les farmàcies, Budó ha assegurat que “jo no vaig dir que ho gestionarem ni millor ni pitjor, sinó diferent”.

“El que segur que hauríem fet és haver pres la decisió del confinament total amb 15 dies d'antelació”, ha afegit. La portaveu de Govern ha insistit en què “els resultats haguessin estat diferents”, perquè “avançar-se” en les mesures de precaució “ha donat millors resultats que anar tard a l'hora de prendre aquestes decisions”.

Respecte el col·lapse a les farmàcies, Budó ha al·legat que “hi ha hagut una averia del sistema informàtic” que ha fet caure la plataforma de “dispensació de la recepta electrònica i també d'aquestes mascaretes”. La portaveu de l'Executiu català ha descartat que el sistema hagi caigut per “un increment massiu de ciutadans a l'hora d'anar a buscar les mascaretes”.

Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas a l'acte de Perpinyà
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#31 Neferu, Barcelona, 21/04/2020 - 12:17

¡¡¡UUFF, menudo trío! Menos más que no todos los catalanes son como esta muestra de ignorantes soberbios. Yo misma tengo amigas y amigos con 8 apellidos catalanes que son unas maravillosas personas. ¡Os mando un beso a todos esos catalanes y catalanas que no habéis sucumbido a la doctrina castrante de estos tres sujetos!!

#30 Agustino, Barcelona, 21/04/2020 - 11:20

Con los tres de la foto seguro que sí. Juas,juas,juas,juas...

#29 No exactament, Girona, 21/04/2020 - 10:33

Segons els resultats als geriàtrics, la confianza en les mesures d'aquest govern de can Pixa és absolutament irrellevant. Si estaven tant convençuts de la gravetat del virus, aleshores per què van muntar el sarau a Perpinyà?

#28 Alejandro, Villadecans, 21/04/2020 - 08:20

Hombre todavia esta por aclarar lo de los 35 millones, a donde iban a parar, donde estan lo que es seguro que no era para material ninguno sino para llenarse los bolsillos como quien no quiere la cosa, y los indepes aplaudiendo por que nos roban

#27 catalanoide, Bcn , 21/04/2020 - 04:37

Mienten más q hablan. Si eso fuera así habrían cerrado colegios mucho antes, 15 días antes y no lo hicieron, en una competencia exclusiva de ellos.