Societat · 24 de Març de 2017. 20:59h.

Una cinquantena d'antifeixistes demana el cessament d'un rector a l'Hospitalet

El sacerdot convida els legionaris a la processó de Divendres Sant

Una cinquantena d'antifeixistes demana el cessament d'un rector a l'Hospitalet

Imatge de la manifestació

Una cinquantena de persones de diferents col·lectius de l'Hospitalet de Llobregat -entitats, partits polítics i moviments socials- s'ha manifestat pels voltants de la parròquia Immaculada Concepció per demanar la destitució del seu sacerdot, Custodio Ballester, a qui acusen de “feixista” per haver celebrat una missa en honor a la División Azul de Barcelona el passat cinc de novembre.

La manifestació també s'ha reproduït davant de l'Arquebisbat de Barcelona, on sota el lema “feixistes ni a l'altar ni enlloc”, han cridat consignes com “fora feixistes dels nostres barris”. Els manifestants han recordat que el rector manté vincles amb la la germandat d'Antics Cavallers Legionaris de Barcelona, a la qual ha convidat els darrers tres anys a desfilar durant la processo de Divendres Sant. També han remarcat que té contactes amb l'organització HazteOír, coneguda per la campanya de l'autobús transfòbic.

Aquesta protesta contra el rector de la parròquia del barri hospitalenc de Sanfeliu ha coincidit amb una altre concentració organitzada per la plataforma Somatemps en suport al sacerdot de la Immaculada Concepció, la qual s'ha desenvolupat davant de la mateixa església.

Ballester, de 53 anys i sacerdot de l'església hospitalenca des del 2001, va permetre que s'exposessin insígnies feixistes a la parròquia i, fins i tot, va cedir un espai perquè es realitzés una conferència a favor de la missió de la divisió que va combatre al costat de l'exèrcit alemany durant la segona Guerra Mundial.

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ja va sol·licitar a l'actual arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, així com al seu antecessor, Lluís Martínez Sistach, mesures “urgents” contra el rector de la parròquia del barri de Sanfeliu. Per altra banda, l'Ajuntament va aprovar una moció d'ICV-EUiA, amb el suport del PSC i CiU, per demanar explicacions a l'elit religiosa.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#24 pepe.----, andorra, 28/03/2017 - 12:28

otro titular tambien podria ser, q unos comunistas pijos no aceptan q otras personas piensen de forma diferente y q ademas lo hagan publico, pero oyes, aqui cada redactor sigue las consignas q quiere.....Q tampoco entiendo pq 50 personas son una noticia. Se junta mas peña en algunas bodas y no por eso s

#23 Tirant, Bcn, 27/03/2017 - 18:01

"Antifeixistes" una colla que pretén silenciar l'opinió dels altres? ... "El món al revés" ...

#22 Ricard, Barcelona, 27/03/2017 - 15:09

Aquests antifeixistes no han trepitjat en se puta vida una església i ara volen donar lliçons, hahahaa. Em temo que aquests antifeixistes són molt feixistes !!

#21 Jondi, Terrassa, 27/03/2017 - 12:10

El dia que estos perroflautas salgan a la calle para pedir la expulsión de los imanes imputados por la justicia que pululan peligrosamente por nuestro país me los empezaré a creer

#20 Paganini, Bcn, 25/03/2017 - 21:10

Que sabran estos de fascismo?.
Solo entienden de pillaje y gamberrismo.