Publicitat
Societat · 24 de Març de 2017. 13:00h.

Una diputada denuncia a la UE l'app de Plataforma per la Llengua

Giménez Barbat acusa l'organització de "fomentar la delació" amb diner públic

Una diputada denuncia a la UE l'app de Plataforma per la Llengua

La Eurodiputada Teresa Giménez Barbat (ALDE) ha presentat una pregunta a la Comissió Europea en la qual sol·licita a aquesta Comissió la seva intervenció "per evitar la discriminació lingüística i el respecte a la diversitat".
 
La pregunta de Giménez Barbat es deu al fet que "Plataforma per la Llengua ha rebut subvencions del govern de la Generalitat per valor de més de 4 milions d'euros durant els últims sis anys i part d'ells s'han dedicat a desenvolupar una app (aplicació digital) que té per objectiu poder denunciar si alguns dels 1,5 milions de comerços existents a França i les CA de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana o Balears a Espanya no fan un ús adequat del català segons el criteri tant d'aquesta plataforma com dels seus usuaris".
 
Giménez Barbat recorda en la seva pregunta a la Comissió que "aquesta acció contravé l'article 21 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE, que a més és jurídicament vinculant i que es refereix a la no discriminació per motius de religió, sexe, llengua, raça, opinions polítiques o de qualsevol altre tipus".
 
Per Giménez Barbat "és inaudit que un govern d'una regió que forma part d'un estat membre dediqui diners públics a finançar accions que fomenten la delació i divideixen la societat".
 
"Paradoxalment, el web d'aquesta Plataforma està disponible en català, occità i anglès però no en francès, espanyol ni valencià provocant per tant una marginació de llengües oficials vigents als territoris on l'app és d'aplicació i posant de manifest que la veritable intenció de l'aplicació -en opinió de Giménez Barbat- és la imposició del monolingüisme tant en les CC.AA citades a Espanya com a Sud de França".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Galderic, Barcelona, 24/03/2017 - 20:05

Aquesta senyora podria també denuncia a la Unió Europea com la policia espanyola a l 'aeroport del Prat o a una comissaria de Tarragona amenaça o multa a ciutadans de Catalunya per exercir el seu dret de parlar en català. Oi que ho farà ', ha ha ha. sectarisme nacionalconstitucionalista.

#9.2 Joant, Lerida, 25/03/2017 - 16:08

Tu odio te hace mentir y no ver la realidad. Aquí en la ccaa esta todo todo carteles tiendas colegios etc etc en catalán y no bilingue como era lógico y en democracia cosa q en la ccaa catalana no hay. Los únicos que tocáis la moral vfn victimismo y con vuestras mentiras sois vos q os han lavado e

#9.3 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 14:04

es q lo ha dicho el enchufado de la uni es mentira, el nota estaba en la cola insultando a los maderos en catalan pensando q estos no le entendian. Lo del catalan es lo q ha dicho para no quedar mal, siempre hay un madero, al igual q picoleto0, al menos 1 q habla catalan....

#8 Cap gros, Palamos, 24/03/2017 - 18:56

Jo sempre parlo en català quan vaig a un establiment, i si veig q l altre persona no l enten o li costa o , evidentment mho demana, doncs li parlo en castellà....i ja està.

#8.1 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 14:10

estaria mejor si le hablaras en español, ¿o tu dices toscano en lugar de italiano o prusiano en lugar de alemanb? ¿a q no dices londinense en lugar de ingles? Pues esto lo mismo. Es español, lo de castellano hace siglos q dejo de tener sentido.

#7 0105, bcn, 24/03/2017 - 17:23

se ha de ir a play store, y antes de descargar, denunciar y no descargar, basta de IMPOSICIONES

#6 K3nny, Bcn, 24/03/2017 - 15:06

Excel·lent notícia per als que creiem en la democràcia i en la llibertat d'expressió.

#6.2 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 14:06

libertad de expresion es no poder hablar en español en España? es poder silbar el himno separata en la diada? es q cierren emisoras pq el locutor no es separata? libertad de expresion es q te cierren un autobus pq no te gusta lo q pone aunque sea verdad?

#5 Tom, Barcelona, 24/03/2017 - 14:35

Muy bien !!! Confío plenamente en que odioadviasor va a ser condenada por Europa.
Pero los 4 millones nos los recuperamos...

#5.2 pepe.----, andorra, 27/03/2017 - 14:07

las suposiciones son la madre de los metepatas oriol, y en todo caso no lo niegas, solo lo justificas aduciendo q otros lo hacen, los errores de los demas no justifican los propios y la fundacion esa tiene el mismo derecho si cumple los requisitos q las demas ¿o quieres q se discrimine en funcion de la