Publicitat

Una veïna de Martorell planta cara tota sola a un col·lectiu magrebí que feia xivarri a altes hores de la nit

Una dona valenta

La veïna de Martorell, Maria Rosa Roselló

Una veïna de Martorell, Maria Rosa Rosell, va plantar cara a un grup de veïns que feien xivarri a altes hores de la nit el passat 21 de juliol, segons s’ha sabut ara. Els veïns en qüestió eren d’origen magrebí, però la dona prefereix “no parlar de races, són veïns d’aquí, que han vingut a buscar-se la vida, el problema és que no saben conviure ni respectar les normes”.

La veïna del barri del Pont del Diable -barri que rep el nom del pont romà construït a les immediacions- explica que “aquest problema comença amb la calor” -i s’intensifica amb el Ramadà- quan utlitzen la plaça davant de casa seva; on també hi ha l’Hotel Manel, un dels restaurants més coneguts de la localitat.

“La meva mare està molt malalta i cada nit els hi demano, si us plau, que baixin el volum fins que un dia explotes”, explica. “Aquell dia vaig sortir com cada nit, però em van dir racista”. “Em va saber greu que m’ho diguessin perquè no és qüestió de racisme, sinó de convivència”, insisteix.

Llavors va baixar a la plaça i va amenaçar amb gravar amb el mòbil els assistents per posar una denúncia a la policia local. Un dels homes presents es va encarar amb ella i “em va donar dos cops a la mà per agafar-me el telèfon”.

Maria Rosa Rosell no es va arronsar i va anar fins a l’Hotel Manel, on hi havia l’equip de govern sopant després del ple municipal habitual del tercer dilluns de cada mes. L’incident es va generalitzar perquè el regidor d’Hisenda, Josep Casayas, va haver d’intervenir i recordar-li al presumpte agressor la igualtat de sexes.

La persona en qüestió, d’origen magrebí, havia retret a la veïna la seva condició de dona. “El Fonollosa i el Sagarra es van quedar blancs”, explica Maria Rosa Rosell en referència al regidor d’urbanisme i al de seguretat ciutadana, respectivament

“Estic farta de dir que hi ha una ordenança municipal que s’hauria de complir”, continua. Al seu parer, “estem vivint en societat i hem de mirar de respectar unes normes mínimes”, afegeix. Maria Rosa Rosell creu que “els primers que ho hem fet malament hem estat els veïns per ser tan permissius”, però també que “l’ajuntament es pensen que tot són flors i violes”.

“El que no entenc -continua- és que passin tants anys i no es faci res”. També considera que no és un simple problema de convivència, sinó també de tràfic de drogues “fins i tot davant els nens petits”.

Maria Rosa Rosell té intenció d’iniciar una campanya de signatures i adverteix que “no penso abaixar la guàrdia fins que això es resolgui”. “Hem de recuperar el barri tranquil que era abans”, insisteix.

L’incident va coincidir, casualment, amb un votació al ple de l’Ajuntament d’una moció del PSC, ICV i ERC que demanava papers per tothom sense necessitat contracte com estableix la Llei d’Estrangeria des del 2007.

La votació es va produir, amb la sala de plens plena d’immigrants sense papers, en el marc d’una campanya que demanen papers per tothom.

CiU, que governa amb majoria absoluta, va presentar-ne una altra que demanava “flexibilitzar les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència” malgrat que admetia que el fenomen “pot afectar a la convivència”. e-notícies no ha rebut, a l’hora de publicar aquesta informació, la versió oficial dels incidents.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#30 Guifré, Barcelona, 14/08/2014 - 23:37

El que cal es "mà dura " vers aquesta gentussa magrebi que no respecte les normes del pais.
Dissortadament estem mancats d'un servei policial que faci complir la llei...pero tot te un limit, i la passivitat d''aquets afovereix que aviat tinguem el Kukus català i apliquem el codig d'Amurabi,,,

#29 Ona, Valls, 14/08/2014 - 17:27

Com que no treballen, poden estar de "juerga" tot el dia.

#28 Pere, Comarca Garraf, 14/08/2014 - 12:24

Segons aquest article: ... Dons si està clar que ... ?aquest problema comença amb la calor? , i s?intensifica?

Estem parlant d?estiu, tothom lleuger de roba i fresquets i fresquetes?

ANIRAN calents !!!

#27 Pere, Comarca Garraf, 14/08/2014 - 12:21

Però qui es el regidor o responsable de la Policia Local i Director del departament de la Seguretat Ciutadana?

La policia, que no fa rondes amb el cotxe per orientar als provocadors que busquen brega i ressò mediàtica i de pas ens recorden la seva presencia?

#26 pep, manresa, 14/08/2014 - 00:39

Aquesta dona es deu pensar que pel fet de ser blanca està per sobre dels pobrissonets magrebins, gent tolerant i pacífica, el racisme odiós d'aquesta dona em fa fàstic, qu se'n vagi amb els seus col.legues de PxC o el PP!

#26.1 Terraxa, Terrassa, 14/08/2014 - 13:44

Ho ho ho !!!!
Ara si que em fas gràcia.
Per què no t'hi vas tu a viure al costat d'uns magribins, ja veuries el pa que s'hi dóna.

#26.2 MERCEDES, Vilanova del Camí, 14/08/2014 - 20:34

No es un problema de ser blanc o negra es un problema de convivencia, a mi fa 9 anys que peteixo aquet mateix problema i per mes que ho denuncio no mho arregla cap autoritat, jo tambe tinc per desgracia una placa on hi van tots els magribins durant la nit a fer xibarri, si visquesis aquí no u dirias

#26.3 vanessa, martorell, 30/08/2014 - 19:02

Aquest es el problema... Pobrissons magrebis? No es tracta de races, es tracta de civisme, de respecte i de conviure.
Si tinguessis sota de casa teva a una dotzena de gent cridant, amb musica i passant drogues davant dels teus fills, cada dia... No opinaries aixi.
El respecte es per tothom