Publicitat
Societat · 10 de Maig de 2021. 17:04h.

Una escissió de l’ANC vol la “independència immediata”

Donec Perficiam es constitueix en entitat: “farem el que calgui”

Una escissió de l’ANC vol la “independència immediata”

Donec Perficiam, que inicialment va néixer com un moviment cívic pensat per aconseguir que els partits independentistes anessin junts a les darreres eleccions, ha fet un pas més i ahir diumenge es va constituir com a entitat. Volen “aglutinar els partidaris d’una independència immediata”.

L’Associació Donec Perficiam s’ha creat, expliquen, amb un únic objectiu: “promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic”.

Per tal d’assolir aquest objectiu es fixen com a primera fita “aglutinar totes les persones, grups, entitats, moviments i partits polítics que vulguin treballar per l’alliberament nacional de Catalunya tot facilitant, potenciant i acollint tot tipus d’iniciatives democràtiques encaminades a l’assoliment d’aquest objectius”.

Així doncs, fan una crida oberta “a tots el que vulguin pressionar fins al final per fer complir el mandat popular” i recorden que “només amb la pressió al carrer vam aconseguir votar”, motiu pel qual conclouen que “només amb la pressió del carrer aconseguirem que es faci efectiva la independència de Catalunya”. I adverteixen: “farem el que calgui fins a reeixir”.

Els fundadors de l’Associació Donec Perficiam qualifiquen de “patètic” el moment polític que viu Catalunya. Tenen molt clar, en referència a ERC, Junts per Catalunya i la CUP que “porten dos mesos discutint sobre com es reparteixen les cadires i el paper del Consell per la República” coses que, mantenen, “no tenen res a veure amb el mandat popular expressat a les urnes l’1 d’octubre i posteriorment elecció darrera elecció”.

“Heu estat dient durant tres anys que amb menys del 50% no podia anar endavant la via unilateral. Ara ja passem de del 52%. Quina excusa posareu ara per no emprendre aquest camí?”, pregunten als partits independentistes.

“La Llei del Referèndum era i és vinculant; obligava a implementar el resultat del primer d'octubre del 2017. No deia ni diu res d’esperar dos anys més la reacció del govern espanyol”. Per a Donec Perficiam, el que ha succeït durant aquest cap de setmana “és una pantalla cap a l’autonomisme”. “Els partits polítics heu demostrat el que ens temíem: no ens podem refiar de vosaltres perquè implementeu la República”, sentencien.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#24 telamarinwra, vng, 11/05/2021 - 18:24

Deberíamos comprenderlos; una simple regla proporcional: cuantos son? se les da la parte de suelo que les corresponda; que elijan; que crezcan allí sus hijos, ellos accedan a la jubilación y nos dejen en paz..

#23 Yomismo, Sevilla, 11/05/2021 - 13:00

Rufián niega que ERC renuncie a la independencia como afirman los comunes

El portavoz rechaza lecciones de Junts y ha pedido que acepten la realidad porque a Esquerra "ni se la domestica, ni se la tutela"

https://www.vozpopuli.com/espana/rufian-erc-independencia.html

#22 una pregunta, Cardona, 11/05/2021 - 08:01

¿No hay manera de que la justicia actue ya de una vez contra Elisenda Paluzie ? Cabe recordar que es funcionaria del estado español y sólo con desplumarla de eso ya se vería afectada... Ahí lo dejo.

#21 David, Mataro, 11/05/2021 - 06:11

"Plantarem cara" jajajajaja y cuando los llama un juez se quedan como flanes.

#20 Fran BCN, BCN, 10/05/2021 - 23:44

Una altra banda de fanàtics...feu el què més us.convingui, però deixeu els carrers tranquils, ja els heu incendiat prou!!!