Publicitat
Societat · 14 de Gener de 2015. 11:05h.

Una escola eximeix una nena musulmana de fer natació

Una mestra apel·la als serveis socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Una escola eximeix una nena musulmana de fer natació

Imatge de l'escola

Una mestra de l'escola Sant Salvador d'Horta , de Santa Coloma de Farners, ha presentat un escrit als serveis socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners en què denuncia un cas de discriminació sexual d'una nena de deu anys, alumna del seu centre. Es tracta d'uns fets que, segons fa constar en el document, "atempten contra els més elementals valors d'igualtat de sexes i de no discriminació en un centre públic".

En l'escrit la mestra explica que malgrat els esforços inicials per convèncer els pares, finalment la direcció del centre ha accedit al desig patern i matern que la seva filla no faci les activitats regulars de natació programades pel claustre. Es dóna la coincidència que un germà de la nena també és alumne del centre i que els seus pares van pagar la inscripció del nen però no van voler pagar la de la nena. L'escola els va oferir alternatives de pagament, però s'hi van negar rotundament. La raó no era econòmica.

La mestra també exposa en l'escrit que, fa dos anys, va constatar que la nena sofria discriminació per raons religioses.  "Aquesta nena no feia activitats relacionades amb l'aigua perquè li estava terminantment prohibit pels seus pares treure's el xador que porta" (el xador és una peça de roba que cobreix integralment la figura i només deixa descoberta el perímetre de la cara).

Per això ja va formular una pregunta pública al Delegat d'Ensenyament de la Generalitat Sr Albert Bayot en ocasió d'unes jornades educatives:"En els parlaments d'aquesta jornada d'inauguració han sortit repetidament els conceptes de felicitat infantil i d'igualtat de gènere entre els escolars que eduquem. Com pot ser que a la Catalunya del segle XXI les escoles permetin que hi hagi nenes que no puguin fer determinades activitats per raó de gènere?" La resposta del delegat, segons consta en l'escrit, va ser que no li constava cap cas i que la pregunta no tocava en el aquell moment.

La mestra s'adreça ara als serveis socials i els pregunta: "Qui vetlla pels drets infantils d'aquesta ciutadana catalana menor d'edat? Com és possible que es cronifiqui en una escola pública un cas tan flagrant de discriminació, ja no entre alumnes, sinó fins i tot entre germans?"

Per tot plegat, la professora insta els serveis socials "que en prenguin coneixement, que estudiïn el cas i que el traslladin a la instància oportuna per solucionar urgentment el que de cap manera no es pot consentir".

Publicitat
Publicitat

136 Comentaris

Publicitat
#59 Anonima15, gsn, 05/01/2018 - 13:12

y si la niña tampoco quiere hacer natación que ??? la vais a obligar, la vais a discriminar por hacer una cosa que no quiere? Es su elección y la de sus padres no teneis derecho a meteros con nadie ya que son los principios de su religión y al igualque vosotros teneis derecho a ser de la religión que querais.

#59.1 Anonima15, gsn, 05/01/2018 - 13:22

ah si y por cierto soy musulmana

#58 neus, santa coloma de farners, 01/02/2016 - 05:43

Hola, yo pienso que la maestra hizo su trabajo y que no deberian permitir ni burcas ni nada, pues los españoles, sudamericanos, ect... no pueden llevar gorros en la clase por lo tanto todos deberíamos tener las mismas reglas en las escuelas, y las religiones dejarlas en casa.

#57 Lara, Barcelona, 20/01/2015 - 18:25

Yo es k lo flipo k dejen a la niña si la discriminan sus propios padres pues k se la kiten y la lleven a marruecos o de donde sea la muchacha y k se agan cargo los orfanatos de alli de ella! Que si un crio de mi familia necesita algo nadie nos lo viene a pagar nos jodemos y nadie hace nada!

#56 ivan borrell, sta coloma de farners, 18/01/2015 - 00:59

Per un cop que el meu poble surt al diari i surt una mala noticia

#55 MARGARITA GLORIA, sta coloma de farners, 17/01/2015 - 15:46

y encima le iban a pagar la piscina yo me las tuve que buscar para pagar la piscina y no me dieron soluciones y ala hija de puta de la mora se lo iban a pagar es para ser o no racista asi nos estan quitando todo los hijos de puta haber si