Publicitat
Societat · 15 de Juliol de 2009. 09:19h.

Una fira catalana sense català

ERC demana explicacions a l'Ajuntament per l'absència de la llengua a la fira The Brandery

Una fira catalana sense català

The Brandery no inclou el català

El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat explicacions al govern de la ciutat sobre "quina és la raó per la qual els materials promocionals de la fira The Brandery no van incloure la llengua catalana, i en canvi, van ser editades en format bilingüe en castellà i anglès".

"El saló The Brandery ha estat organitzat per la Fira de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament, que forma part dels seus òrgans rectors amb una aposta decidida per tirar endavant aquest nou esdeveniment de projecció de la ciutat. Però tal com ha fet notar la regidora Ester Capella, tots els seus materials promocionals han obviat l’ús de la llengua catalana, i en canvi, estan publicats en castellà i anglès", denuncia ERC.

Esquerra ha lamentat que "s’hagi tornat a caure en el menyspreu a la pròpia llengua en temes de projecció exterior de la imatge" de la ciutat. “Com si Barcelona no es correspongués amb la realitat identitària de la qual forma part. Com si Barcelona no fos la capital de Catalunya, cap i casal de la llengua i cultura catalanes. Com si no fos important fer públic que aquí també es parla en català”, ha reblat Capella.

El tinent d’Alcalde socialista, Carles Martí, ha contestat Capella que el govern municipal “en pren nota” desitjant que "amb el nou reglament d’Usos Lingüístics de la ciutat -que s’està redactant a proposta d’Esquerra-, aquests episodis no es repeteixin".

D'altra banda, el grup d’ERC a l’Ajuntament ha preguntat al govern municipal si considera “mesurada, equilibrada i proporcionada” la presència de l’Alcalde socialista Jordi Hereu en la revista Barcelona informació que s’adreça a totes les llars de la ciutat.

La regidora portaveu d’ERC, Ester Capella, ha volgut transmetre al govern de la ciutat la seva preocupació pel fet que en una revista d’informació municipal que reben els ciutadans hi ha una presència excessiva de l’alcalde Jordi Hereu. Capella ha considerat que una publicació “que paguem entre tots” no ha de servir de mitjà de propaganda de cap partit polític sinó “com un servei per la ciutadania”.

El socialista Carles Martí, ha respost que en la revista del mes de juny “coincidint amb els dos anys de mandat, era lògic que hi hagués més informació de l’alcalde”. D’aquesta manera, el govern municipal no ha volgut aclarir si trobava justificada  tanta informació exclusiva de l’alcalde.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pere, bcn, 15/07/2009 - 15:24

Els provincians, els extremadament provincians, els esclaus dels seus amos, els obedients de les imposicions, usen la llengua forana que els hi diuen que han d'usar en detriment de la pròpia llengua.
El PSC esclau de l'amo. PSOE

#7 Jaume, Tarragona, 15/07/2009 - 13:52

Ara genteta d\'e-noticies repetiu amb mi: Una fria catalana sense el català s\'anomena simplement fira espanyola.
Barcelona ja no és uan ciutat catalana , l\'Ajuntament amb ERC l\'ha feta espanyola.

#6 Fran, Mataró, 15/07/2009 - 13:22

A mi me parece más culto y elegante que los trípticos se hagan en idiomas internacionales como el inglés y el español. El catalán es como más casero, queda bien para usarlo lo juestito y ya.

#5 Maria Planes, Les Planes d'Hòstoles, 15/07/2009 - 12:09

Aquest Hereu I, el Suat, i els seus consellers àulics aviat s'inventaran la manera de fer una truita sense ous. No es poden posar provincians, opusdeistes i botiflers a les màximes institucions catalanes.

#4 Enric, Barcelona, 15/07/2009 - 11:54

The Brandery sense català mentres que la pasarel·la 080 organitzada per una conselleria d\'ERC el català es a tot arreu (a més molta part està també en àngles i castellà). En els esdeveniments internacionals cal explicar qui som.