Publicitat
Societat · 9 de Març de 2014. 13:36h.

Una historiadora tracta els castellanoparlants de "colons"

Anna Tarrés, propera a Solidaritat, assegura que qui parla castellà “no és català”

Una historiadora tracta els castellanoparlants de "colons"

Tarrés, durant l'acte

La historiadora Anna Tarrés ha assegurat que els castellanoparlants són “colons”. També considera que els que no parlen català “no són catalans”. Només ho és “aquell que defensa la nació catalana”, ha dit.

L’afirmació de Tarrés, que va anar de quatre de Solidaritat a les llistes per Girona a les darreres eleccions al Parlament, deixa en mala situació algunes associacions com Súmate que defensen la independència en castellà.

“No volen la independència aquells qui parlen castellà a Catalunya, aquests són colons no són catalans per molt que altres colons hagin fet llibres dient ‘els altres catalans’”, ha afegit la historiadora, en un homenatge aquest diumenge a Daniel Cardona i Civit, pare de l’independentisme català i fundador d’Estat Català i Nosaltres Sols!.

La historiadora ha considerat que “només els catalans, només els independentistes catalans volen la independència, l’alliberament de la nació catalana”. “No és català algú que no parla català amb els catalans i entre els catalans. És català només aquell que parla català, aquell que defensa la nació catalana”, ha reiterat.  

L’homenatge s’ha celebrat a la plaça de Jacint Verdaguer, davant de la casa on va viure Cardona, qui va ser durant anys també el batlle de Sant Just, i també ha comptat amb la presència de l'historiador Fermí Rubiralta, el director del Born Centre Cultural, Quim Torra i el líder de Catalunya Acció, Santiago Espot.

Precisament, Espot ha assegurat que “per aconseguir la independència només existeix una fórmula: combatre i derrotar Espanya, exactament com s'han fet totes les independències”. “Cardona no tenia cap interès en ser amic d'Espanya ni dels espanyols, la única relació que tenim amb Espanya es la d’amo i esclau”, ha explicat.

Santiago Espot, durant l'acte

Publicitat
Publicitat

290 Comentaris

Publicitat
#229 Manel, bcn, 16/05/2015 - 23:42

no pueden colgar el audio del discurso ? o hemos de creer a pie juntillas lo que dice que ha oído el periodista

#229.1 EDUARDO, Cordoba , 20/09/2015 - 11:28

Verlo en Facebook

#228 siglo21, nacionalismo caduco., joder., 12/09/2014 - 15:22

lo k dice es algo muy antiguo se refiere al adn puro, estan utilizando a los charnegos k despues seran ciudadanos de 2ª como fueron los k vinieron a cataluña despues de la guerra, preguten a muchos como los trataban los burgueses catalanes, soy catalan y escribo en la lengua oficial de cataluña

#227 joan, Tarragona, 14/08/2014 - 14:25

Vaya, hoy en día cualquier mamarracho puede ser llamado historiador.

#226 Jordi, Palautordera, 25/04/2014 - 18:21

colons són els "negreros" catalans que van envair Amèrica, les i els treballadors emigrats d'altres pobles de l'estat han estat la mà d'obra explotada per una burgesia catalana que va sostenir el franquisme i la impostura de la transició.
Independència per a canviar-ho tot!

#224 antonio, tarragona, 13/03/2014 - 20:11

con gente como esta no vale la pena discutir,.
energúmenos.

#224.1 Diego Borja, Lima, 14/03/2014 - 07:18

Soy peruano, de Lima nunca jamás en mi vida he leido este idioma catalán pero por amor de dios se entiende a la perfección, puedo entender el catalán, al menos leído, con poco esfuerzo y lo entiendo todo, son ustedes, los catalanes ciertamente otra nación diferente la española, no lo voy a negar,

#224.2 Gussy, Terrassa, 16/09/2015 - 22:03

Para el peruano ese... FREEDOOM Arequipa, gente trabajadora y honrada que son una nación diferente a los peruanos.