Publicitat
Societat · 21 de Març de 2014. 11:03h.

Una jutgessa de Tenerife retira la custodia d'una nena pel català

Afirma que no està acreditat que l'idioma "no suposi un escull en l'evolució" de la menor

Una jutgessa de Tenerife retira la custodia d'una nena pel català

Mas, en una visita a una escola catalana (foto: Ruben Moreno)

Una jutgessa de Tenerife ha retirat la custòdia d'una nena de quatre anys a la seva mare perquè no ha demostrat que l'aprenentatge del català “no estigui suposant un escull en la seva evolució” després d'haver marxat a viure a Ripollet, on va trobar feina l'any passat, segons informa El Punt-Avui.

En la resolució, María de la Paloma Gálvez, exposa que "en la marxa de la menor a Barcelona, cal afegir-hi que està en una comunitat autònoma definida per unes característiques especials d'integració, ja que al fet d'adaptació normal a un canvi de territori o de costums, ha d'afegir-s'hi la dificultat d'haver d'aprendre una llengua cooficial al castellà, el català, que, de tots és conegut, és la llengua emprada per gran part de la societat catalana, així com per les escoles”.

En aquest sentit afegeix que "tampoc no consta acreditat que la menor estigui adaptada a l'idioma i que aquesta circumstància no estigui suposant un escull en la seva evolució”.

Nadya, la mare, qualifica la sentència de “discriminatòria i masclista”, i ja prepara un recurs a l'Audiència de Tenerife perquè la seva filla, que “entén bé les explicacions en català”, segons el darrer informe de l'escola Els Pinetons, continuï vivint amb ella.

“És indignant la visió que suggereix la sentència de la maternitat. L'amor que sento per la meva filla fa que tota lluita pagui la pena. Sempre li transmetré que un idioma o un lloc nou mai no suposarà una barrera si hi ha desitjos de superació”, conclou la mare.

Publicitat
Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#45 Alea Iacta est, Tarragona, 24/03/2014 - 21:26

Els mitjans s'haurien d'assegurar abans de publicar certes coses. El motiu real de la Sentència no és el Català, és el desarrelament d'una menor de la familia Paterna i Materna, les quals viuen a Tenerife. Noticies com aquestes ja resulten realment manipuladores.

#43 Gerard, Barna, 23/03/2014 - 02:29

Això és cosmopolitisme benvolguts amics. Recordeu que els aldeanos, tancats i nazis som nosaltres. No digueu el contrari si n voleu fer enfadar el gran germanastre.

#42 A veure..., olesa, 22/03/2014 - 06:58

...realment hem de seguir pagant jutges com aquest amb els nostres impostos...??? Aquest paio que se'n vagi a fer cantonades !!!

#42.1 Juan, Terrassa, 22/03/2014 - 17:38

?No pagamos a fiscales que se mean fuera de tiesto, en funciones que no le corresponden? pues ahora a jod........

#41 salvia, barcelona, 21/03/2014 - 23:25

Quanta sensatesa despren la justicia espanyola, son del tot coherents amb la "seva" ideologia.

#40 Ona, Valls, 21/03/2014 - 22:46

Doncs seguint aquesta teoría de la judge tothom que emigra a unaltre país, hauria de marxar sense canalla