Publicitat
Societat · 9 de Febrer de 2011. 14:01h.

Una mare que va denunciar la immersió diu rebre amenaces

"Si pogués tallar una cama amb una destral rovellada als tres feixistes aquests ho faria"

Una mare que va denunciar la immersió diu rebre amenaces

Entrevista de l'ABC

Consuelo Santos Neyra, una de les mares que hi ha darrera de les tres sentències lingüístiques que obliguen la Generalitat a tornar al castellà el paper de llengua vehicular en l'ensenyament, explica en una entrevista al diari ABC que es va decidir a denunciar quan la seva filla li va dir "mama, si em deixessin estudiar en castellà seria més llesta!".

Santos, que és madrilenya però porta 12 anys vivint a Sabadell, explica que "em vaig treure el nivell A, el més bàsic, encara que no vaig tenir cap problema per relacionar-me". També recorda que "el govern català no ha acatat les sentències, encara que ara és diferent perquè les fallades del Suprem són irreplicables".

En aquest sentit augura que si el Govern no desisteix de la seva actitud "acabarà a la banqueta". La denunciant considera "una ofensa" la immersió lingüística "perquè això és discriminatori". "Només vull que el bilingüisme del carrer es traslladi a les aules", reivindica.

També denuncia que al Facebook un ciutadà deia "si pogués tallar una cama o un braç amb una destral rovellada als tres feixistes aquests-referint-se als tres pares de les sentències-ho faria sense parpellejar".

Tot i això de mostra convençuda que "aconseguirem una Catalunya bilingüe", i lamenta que els catalanoparlants "són les veritables víctimes de la immersió".

Publicitat
Publicitat

105 Comentaris

Publicitat
#105 xavi, montblanc, 11/02/2011 - 12:37

Si hem de ser bilingües siguem-ho tots, catalanoparlants i castellanoparlants. La única forma que un castellanoparlant aprengui català és amb la immersió actual. Prou demagògia sobre aquest tema!
No entenc l'obsessió castellana d'imposar la seva llengua arreu.

#104 pagano, el masnou, 11/02/2011 - 11:49

don?o, si hagues pogut estudiar en Catal?ser?mes llest pero al anys 40-50-60-70 ens fot? un calvot, com minim, si ens sentien parlar la nostra llengua. els meus pares despres de 55 anys vivint a Barcelona no van aprendre el catal?i l'enten? i no tingueren cap problema.

#103 Joan, Bcn, 11/02/2011 - 06:31

Para los que razonan y admiten la discrepancia: Si el 50% de los catalanes somos castellanoparlantes, no sera tambien lengua de catalunya? No es oficial? Tan descabellado es que se pida igualdad lingüistica? Nadie habla de imponeros la nuestra. Ah ... en Madrid el 50% no habla catalan

#102 anna, bcn, 10/02/2011 - 21:08

Senyora, té tot un món per emigrar i enriquir la seva filla amb una munió d'idiomes que de ben segur que haurà d'aprendre sense dir ni mu. Apa, vagi tirant !!!

#101 josepet, de sant celoni, 10/02/2011 - 21:00

és fantàstic veure tant ecspanyol rabiós, senyal que la seva fi colonialista s'acaba per aquestes terres