Publicitat
Societat · 29 de Març de 2019. 12:49h.

Una mesquita reclama al Rei que demani perdó per la conquesta d'Al-Àndalus

"Per les vileses, espoliacions, desterraments i assassinats" a la comunitat islàmica

Una mesquita reclama al Rei que demani perdó per la conquesta d'Al-Àndalus

Musulmans resant en un terreny habilitat com a mesquita

La Mesquita Ishbilia de Sevilla ha publicat en les seves xarxes socials una carta adreçada al Rei exigint-li "el reconeixement de culpabilitat de les vileses, espoliacions, desterraments i assassinats, portats a terme per ordres dels Reis Catòlics i els seus col·laboradors més directes, que van culminar amb la rendició de Granada i l'incompliment de tot el subscrit, cap a la comunitat musulmana".

Jihad Sarasúa també subratlla que "mai ha existit tan ferotge persecució i afany d'eliminació d'una comunitat religiosa, com la duta a terme per l'antiga reialesa espanyola, en temps de Felip II, extermini que va culminar en la Guerra de la Alpujarras, després de la Pragmàtica Sanció de 1567".

"En ser descendent, dels reis abans esmentats, quina ocasió tan formidable tindria vostè, per demostrar a la comunitat musulmana, el seu respecte i la seva discrepància, amb les tesis islamofóbicas, demanant perdó a la nostra comunitat, per tantes atrocitats i intercedint per al reconeixement de la nacionalitat espanyola, dels descendents d'al Andalus, tal com es va fer amb la comunitat jueva sefardí", afegeix.

Finalment, el president de la Comunitat Islàmica Mesquita Ishbilia demana a Felip VI que "espero que prengui consciència del que s'ha escrit des del meu modest pensament, esperant una clara resposta a les meves demandes, per ser de justícia i raciocini".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#24 Don Pelayo, Baix Llobregat, 30/03/2019 - 07:57

A los Mexicanos, igual q al resto, tuvimos q descubrirlos nosotros pq si no todavia harian sacrificios humanos, irian en taparrabos y votarian Podemos Aztecas.
Y a los moros tuvimos q echarles una vez pq el pestazo a cachimba era insoportable.
Y ya vuelven a tocar los cojones.
Mira q vito a Vox eh!!!

#23 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 30/03/2019 - 00:57

Los descendientes de los visigidos .... tambien reclamamos a los arabes .... que pidan disculpas por asaltar España.

#22 Pan con tomate y jamón Ibérico, A mí me gusta el jamón., 30/03/2019 - 00:34

Como no cabe un tonto más, mejor que sus hermanos en la fe de Mahoma acojan a este tipo al otro lado del estrecho. Seguro que Mohamed VI estará encantado de recibirle y de enviarle a cuidar cabras al Atlas...

#21 Vikander , Cornellá , 29/03/2019 - 22:31

Y Vox qué dicen sobre esto?

#20 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 29/03/2019 - 22:02

Solo una cosa. No veo en la foto a ninguna mujer. Tampoco quejarse a u¡ninguna feminista por esa exclusión insultante de la mujer en un espacio público, que es lo que una mezquita, al igual que la iglesia se supone que son.
Espero con ansia una respuesta contundente de asociaciones feministas, de Unidas podemos o de la CUP.