Publicitat
Societat · 11 de Desembre de 2009. 16:20h.

Una ONG pro Palestina acusa Rahola d'"islamofòbia"

Sodepau afirma que la periodista utilitza arguments "de caire clarament sionista"

Una ONG pro Palestina acusa Rahola d'"islamofòbia"

Pilar Rahola, en una imatge d'arxiu

La ONG Sodepau ha emès un comunicat en el qual contesta un article anterior de Pilar Rahola a La Vanguardia, titulat La derrota del Nobel. Aquesta entitat ha indicat que en l'esmentat article "la senyora Rahola repeteix de manera molt fidedigne informacions i arguments que en els últims mesos ja han aparegut en alguns blocs de caire clarament sionista i islamòfob contra la cooperació i la solidaritat amb Palestina des de Catalunya".

"Què és el que realment pretén la senyora Rahola amb el seu article i els seus reiterats i habituals atacs? Pretén posar a debat les polítiques de cooperació? O és que un cop més no pot contenir la seva més que evident islamofòbia?", es pregunta la ONG.

Per contra, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'arrenglera amb Rahola, però sense citar-la, en la seva carta setmanal dels divendres. "Dels cooperants, no en puc dir gran cosa –ni n’he dir. És evident que la pitjor de les hipòtesis, quan encara no es coneixia l’autoria del segrest, era que Al-Qaida en fos el responsable. Un cop confirmada, és obvi també que és la més preocupant. Caldrà veure i esperar què demana a canvi l’organització terrorista de l’islamisme integrista".

"La referència, però, a aquest Islam integrista em porta a una altra reflexió. Aquests dies -com que no hi ha hagut Congrés he pogut llegir més diaris- he vist articles d’opinió i informacions sobre ajudes públiques que a Catalunya reben diverses entitats descaradament integristes i bressol del fanatisme islàmic al nostre país. Fins i tot, hi ha entitats o associacions musulmanes que viuen atemorides per l’actuació dels integristes i que acusen el govern de la Generalitat de deixar el terreny lliure als extremistes. Cal que la Generalitat es plantegi, i també tots els ajuntaments i dirigents polítics, quin Islam volem a Catalunya. Sovint fa la sensació que no som prou conscients de quins són els objectius i les reivindicacions finals de l’islamisme integrista a casa nostra", afirma Duran.

Rahola, en el seu article del passat 4 de desembre, deia que "los de Sodepau, la ONG más antiisraelí de Catalunya, han recibido del Ayuntamiento 556.408 euros para "mejora y fomento entre las mujeres de Cisjordania de su acceso a la salud sexual y reproductiva". What? ¿Eso le corresponde a un ayuntamiento catalán? Pero hay más, si sumamos el resto de las iniciativas, Sodepau ha recibido casi 800.000 euros de dinero municipal, según respuesta a una pregunta de Jaume Ciurana".

"Es decir, que nuestro endeudado y pobre Ayuntamiento es tan rico y generoso, que dedica miles de euros a salvar, entre otras lindezas, la sexualidad de las mujeres palestinas. Si hiciera lo mismo con las mujeres prostituidas de las calles de la ciudad, sería de monumento. ¿Todas las ONG o entidades que trabajan en Barcelona gozan de tanta generosidad municipal? Claro que no, algunas no gozan de nada, y todas pecan de no ser propalestinas, pasaporte imprescindible para que se abran las puertas del dinero progre", afegia Rahola.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 JJ., Barna, 16/12/2009 - 18:28

Rahola m' encantes, especialment quan els hi fots a la cresta a aquests impresentables pijo progres que van amb cotxe oficial, guanyen una pasta, i van de solidaris. Impresentables.

#33 Bender, Barcelona, 15/12/2009 - 11:48

Aquests feixistes reprimits i ignorants que critiquen sense tenir ni idea del que parlen millor que tanquin la boca o que s\'informin abans. Per què no parlen dels milers de milions d\'euros destinats al sector bancari, farmacèutic i automobilístic?

#32 Romeu, B., 14/12/2009 - 13:22

Per al d´esquerres: FOTEU FASTIC, cada dia defensant els islamics. Sort que hi ha gent seriosa com la Pilar i d´altres. Vosaltres, si no fos per la mamella dels pijoprogres, no us faria cas ni el Tato. Fora els pijoprogres!

#31 d'esquerres, CAT, 13/12/2009 - 17:40

Rahola, produeixes vergonya aliena. Plega, si us plau.

#30 jorg, ochrid, 13/12/2009 - 13:18

Tanto los prohamas, como los projudios son estomagos agradecidos, vividores de subvenciones que viven fuera de la realidad en su mundo imaginario, se creen que pintan algo cuando lo unico que dan es pena, vivir del cuento tienen estas cosas