Publicitat
Societat · 2 de Juny de 2010. 09:11h.

Una socialista porta el burca al Senat

Malgrat el rebuig del Govern i de la secretària d'immigració

Una socialista porta el burca al Senat

Un burka, en una imatge de TV3

L'alcaldessa socialista de Cunit i senadora per Entesa Catalana de Progrés, Judit Alberich, portarà al Senat el debat sobre la prohibició de l'burca i el niqab en els espais municipals. Alberich sosté que "el problema existeix, el debat està al carrer i no només no ho podem obviar sinó que cal superar abans que esclati el conflicte", va assegurar a La Vanguardia.

La senadora assegura que compta amb el suport de l'Entesa i lamenta que "els ajuntaments fem un gran esforç per integrar gent de tot el món, que els necessitem ycon els que establim relacions enriquidores, però el vel integral imposa unes barreres en les relacions personals que no són admissibles ".

Alberich farà aquesta proposició malgrat l'oposició de la Generalitat, que es nega a fer el mateix per considerar que el burca no és un problema i que són molt pocs els que es veuen. La secretària d'immigració, Anna Terrón, també es va oposar a la prohibició assegurant que "jo no he vist cap burka al carrer, només a la televisió".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Ana, Málaga, 30/06/2010 - 13:48

Para Jaume de Hostalets...supongo que sabrás que el "periódico" Minuto Digital sólo hace que publicar noticias de este tipo...racistas, xenófobas, islamofóbicas y sobre todo incompletas...

#13 Jordi, Barcelona, 15/06/2010 - 08:03

Musulmana con Orgullo, para mi la democracia es precisamente dejar la religión en el ambito privado. La católica, la musulmana y todas las otras. El espacio público no es un lugar para la religión, es un lugar para la convivencia en igualdad.

#12 jaume, hostalets, 03/06/2010 - 10:18

la multiculturalitat no ens enriqueix pas,

Veiem aquest video de França i pensem si realment volem nosaltres aixo a casa nostra

http://www.minutodigital.com/noticias/2010/05/30/agresion-a-una-joven-por-parte-de-inmigrantes-en-francia/

#11 cat, cat, 02/06/2010 - 23:19

Es molt senzill. Prohibir a qualsevol persona anar tapada en llocs públics. Tant li fa que sigui musulmà com altra cosa. Prohibir tant el burka com el casc de moto si es va a peu, o el passamuntanyes. No es racisme, es seguretat.

#10 luis, madrid, 02/06/2010 - 20:49

yo e estado 10 años en gran bretaña .. y me atendian en el banco mujeres con burka!!
en realidad lo que tenemos que admitir esque somos racistas .. porque el burka para esas personas tiene un significado religioso muy importante!! y no se puede impedir!