Publicitat
Societat · 4 de Novembre de 2010. 16:03h.

Una trentena de delinqüents acumulen quasi 600 detencions

Han estat identificats més d'un miler de vegades

Els Mossos d'Esquadra han detingut una trentena de persones en el marc de dos operatius policials acusades de multitud de furts. De fet, entre els 30 acumulen prop de 600 detencions i han estat identificats més d'un miler de vegades. La forta pressió policial contra els furtadors professionals ha contribuït a fer baixar notablement aquest tipus de faltes a la ciutat de Barcelona, segons indica el cos policial. En els darrers 12 mesos els Mossos xifren en un 5% la davallada d'aquests tipus de delictes. La investigació policial encara està oberta i podrien haver-hi més detencions.

En un primer operatiu, la tasca policial ha tingut com a objectiu desarticular un grup organitzat que de manera professional cometia furts a hotels de Barcelona, establiments de restauració i instal·lacions del transport públic de la ciutat. S'han detingut 23 persones com a presumptes autores de diversos furts a Barcelona, a Cornellà de Llobregat, a l'Hospitalet de Llobregat i a Esplugues de Llobregat.

Els detinguts són homes i dones d'entre 25 i 50 anys, tots relacionats entre ells, que actuaven en grups de tres o quatre. Dels 23 detinguts, 5 ja han ingressat a la presó per ordre del jutge. Aquest operatiu ha permès resoldre una seixantena de fets, encara resta obert i no es descarten més detencions. La nacionalitat dels furtadors detinguts és llatinoamericana, sobretot peruana.

En el marc d'un segon operatiu s'ha desmantellat un grup especialitzat de 12 persones que furtaven utilitzant el mètode conegut com el 'punxa-rodes'. La detenció dels arrestats, que acumulaven ja 121 detencions prèvies, ha permès resoldre més d'una cinquantena de casos de característiques similars. Tots els arrestats tenen entre 20 i 42 anys.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Albert, Tarragona, 04/11/2010 - 23:22

Menys mal que l?anglada entrarà al parlament i farà neteja!!!!!

#1 Bernat, BCN, 04/11/2010 - 18:39

Catalunya el paradís dels choriços. Els que vivim fotuts som els ciutadans honrats que ens esquilmen a impostos i cada cop rebem menys serveis. Ser delingüents surt a compte a Catalunya, amb lleis que els protegeixen i els fomenten.