Societat · 16 de Setembre de 2022. 17:21h.

Una vintena d'escoles no obeeixen Cambray

Només set eliminen el 25% de castellà

Una vintena d'escoles no obeeixen Cambray

Una vintena d'escoles, de les 27 afectades per una sentència que els obliga a aplicar el percentatge del 25% de castellà, no han obeït al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i continuen aplicant aquest percentatge a pesar que el Departament els els va enviar una notificació el passat dia 1 assegurant que havien d'ignorar les sentències.

El president d'Impulso Ciudadano, José Domingo, ha dit en una entrevista en el canal de Youtube de Xavier Rius que "només set o vuit que han canviat el projecte lingüístic, la programació de l'escola". En aquest sentit, ha explicat que alguns d'aquests centres han comunicat als pares que el canvi obeïa a "les instruccions rebudes per la Conselleria".

Domingo ha assenyalat que això no els eximeix de responsabilitat penal i "poden acabar investigats". Sobre els centres que no han seguit les instruccions del Departament, l'ex diputat ha assenyalat que "la gent és prudent". "En cap centro en el que s'hagi implantat el 25% s'ha demostrat que hagi perjudicat l'escolarització dels nens", ha subratllat.

Finalment, José Domingo a fet referencia a un centre educatiu que "va començar a implantar les mesures i ara està donant un 50% en català i un altre 50% en castellà i ho fa perquè han entès que era el millor per als alumnes".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Barcelonés , Los secesionistas odiáis CAT, 17/09/2022 - 09:28

Con lo fácil que sería tener un modelo educatuvo en el que los padres eligieran la proporción lingüística y las escuelas la ofertaran en función de la demanda

Pero claro, eso sería LIBRE mercado, y la libertad les causa sarpullido a los catalanistas, acostumbrados a imponer su totalitarismo

#5.1 pepe, Andorra, 20/09/2022 - 11:45

Con lo facil q seria organizarse y montar cooperativas de enseñanza para enfrentarse por la via de los hechos a los q pretenden usar las escuelas como centros de adoctrinamiento politico. Decia einstein q locura es hacer siempre lo mismo, pretendiendo un resultado distinto. Locura es llevar 40 años manifestandose sin conseguir nada.

#4 Silvia, Roses, 17/09/2022 - 06:58

Lo más triste es que se tenga que recalcar que "aplicar un 25 por ciento de español en la escuela ha demostrado no perjudicar al alumnado", como si estuvieran hablando de aplicar drogas o alcohol en el comedor de la escuela,como si el idioma español fuese algo recomendado a evitar. Es que es para flipar.

#4.1 Sergi, LesCorts, 19/09/2022 - 12:51

JAJAJJA tens tota la raó!!! És per flipar!!!

#3 Marquesa del Procés Sagrat, Santa Moguda Perpètua, 16/09/2022 - 22:56

Com, com?? Però com s'atreveixen a desobeir?? Les lleis són per obeir-les escrupolosament!! Com s'ha fet sempre!!

Pasqual, avisa al comte Guifré que tenim uns plebeus revoltosos!! I porta'm l'aigua del Carme, que em desmaio!!

#2 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 16/09/2022 - 18:26

“El español va a ser obligatorio en China como segunda lengua en la enseñanza…..”
Aquí, como no somos chinos, lo eliminamos.
Y es que , aquí, nos olvidamos de aplicar lo que es mejor para los alumnos.
La convivencia es posible, aplíquenla y dejen de mirarse tanto el melic.

#1 Paco Aparicio, Barcelona, 16/09/2022 - 18:07

Es que aunque que le j... ,puede más un González que un Cambray.