Publicitat
Societat · 6 de Febrer de 2020. 18:57h.

Una xarxa enviava vehicles robats al nord d'Àfrica

Formada per membres de nacionalitat, francesa, espanyola i algeriana

Una xarxa enviava vehicles robats al nord d'Àfrica

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la policia francesa, han detingut 20 persones i han desarticulat una organització criminal especialitzada en la sostracció de vehicles que havia robat vuitanta cotxes a Girona i Alacant. Un total d'11 persones s'han detingut a Alacant i nou a França.

Els detinguts a Espanya són de nacionalitat francesa, algeriana i espanyola, i les seves edats estan compreses entre els 36 i els 48 anys. Als presumptes autors dels fets, se'ls imputa el robatori de més de 80 vehicles a Girona i Alacant que posteriorment eren modificats i enviats al nord d'Àfrica. Els agents han realitzat sis registres en els quals han intervingut gran quantitat de material pel robatori de cotxes.

Els detinguts han estat acusats dels delictes de robatori amb força, falsificació de documents, blanqueig de capitals i pertinença organització criminal, i han passat a disposició judicial, ingressant quatre d'ells a presó provisional.

La Policia Nacional ha informat que l'organització estava formada per membres "altament especialitzats", perfectament estructurada i jerarquitzada en tots els procediments, des del robatori, la modificació així com la regularització d'aquests. Comptaven amb persones encarregades del robatori de vehicles, mecànics, conductors i gestors administratius que s'encarregaven de la seva regularització.

El modus operandi utilitzat consistia a fracturar una de les finestretes i manipular els seus sistemes de bloqueig i arrencada utilitzant mitjans electrònics. Per a això, el grup comptava amb veritables especialistes i amb equipament informàtic molt avançat.

Un cop fetes les falsificacions, l'organització disposava de conductors que s'encarregaven de l'embarcament directe -o mitjançant contenidors- dels vehicles en vaixells per al seu trasllat a ciutats del nord d'Àfrica. Per a això utilitzaven els ports d'Alacant i València, així com els de Marsella i Lió. Els agents de Policia han pogut recuperar 12 d'aquests vehicles, que ja han estat entregats als seus propietaris.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepe, andorra, 07/02/2020 - 14:28

si dicen de nacionalidad es q antes tenían todos otro pasaporte....Si ya empiezo a leer entre lineas, mal andamos....