Publicitat
Societat · 16 d'Octubre de 2015. 20:11h.

Unió denuncia un transvasament de l’Ebre des de la Rioja

Per evitar l’oposició d’Aragó i Catalunya

Unió denuncia un transvasament de l’Ebre des de la Rioja

Riu Ebre

El transvasament de l’Ebre, igual que passa amb el Guadiana, és un projecte que apareix i desapareix. Ara, segons ha denunciat Unió Democràtica de Catalunya, el govern del PP tindria la intenció de ressuscitar el batejat Pla Hidrològic Nacional, però fer-ho des de la Rioja per evitar l’oposició històrica que han mantingut l’Aragó i Catalunya envers el projecte. Això és el que ha denunciat l’eurodiputat d’UDC, Francesc Gambús, davant la Comissió Europea.

“Els plans implicarien fer un transvasament al riu Duero i, a través dels pantans de la seva conca, garantir l’abastiment del Tajo-Segura”, ha detallat el democristià. Gambús vol esbrinar si la Comissió Europea té coneixement d’aquest projecte i del cost mediambiental que suposaria per a les zones afectades, especialment per les de màxima protecció mediambiental per a les aus (ZEPA).

L’eurodiputat també s’ha interessat en conèixer si l’incompliment reiterat de la Directiva Marc de l’Aigua per part del govern espanyol pot tenir conseqüències en l’assignació dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El democristià considera que la intenció de recuperar el transvasament de l’Ebre és una “barbaritat” no només mediambiental, sinó també per al territori. “Si és cert aquest projecte, ens hi oposarem des del primer dia i ens posarem al costat del territori”, ha avisat Francesc Gambús.

Per altra banda, també ha recordat que la Comissió Europea ha requerit al govern espanyol més informació sobre els Plans Hidrològics de Conca i, en concret, sobre si els cabals ecològics fixats garanteixen “el bon estat dels rius”. En aquest sentit, l’eurodiputat d’Unió creu que els plans del govern del PP “incompleixen no només la Directiva Marc de l’Aigua, sinó que, a més, deixen sense protecció mediambiental algunes zones, com ara el Delta de l’Ebre”.

Francesc Gambús, eurodiputat d'UDC.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#8 Pepet, Sabadell, 18/10/2015 - 12:45

Només faltaria que ara ens desviïn l'Ebre! Aquest pla, si tira endavant, forma part de la "bona entesa" entre el Govern de Catalunya i el Govern de l'estat i és també conseqüència de la inacció del President Mas, que només té temps pel procés.

#7 Pep, SanPatumet, 17/10/2015 - 19:57

Eso es imposible, estos con la inmersión se les disolvió la geografía de España. No conocen el Sistema Iberico, q hacemos? lo perforamos?

#6 Kropotkin, Vic, 17/10/2015 - 18:58

Con la independencia todo esto se acabara. El Ebro sera totalmente catalan. Incluso es posible que nazca en Vic. Todas estas maravillas las obrara Moises Mas.... Jua, jua, jua,...

#5 La comedianta tortosina, Tortosa, 17/10/2015 - 12:27

Ja ja ja pos si per allí dalt tan sol tenen un filet d'aigua
Ja poden yransvassar que aquí baix ni ho notarem!!!!

#4 Jacinto, el de la vaca, Fraga, 17/10/2015 - 09:33

Los recursos de España al servicio de los españoles, sin importar donde estén o donde vivan. Todos iguales en derechos y obligaciones.... así tendría que ser. Una nación, un estado, un gobierno fuerte. Lo demás son mariconadas, con perdon

#4.1 Hector, Bcn, 17/10/2015 - 10:27

Garantizando los caudales ecologicos siempre, espero y deseo qie sea tu ideario. Que es lo qie se afectaria aqui. Y sin rios estariamos muy jodidos, no es por nada.
Hay mar para desalinizar agua a patadas en muchas areas, a ver si empiezan a aprovecharlo.

#4.2 andreu, tarragona, 17/10/2015 - 11:48

Y un aragonés defiende un trasvase de estos? Madre mia, vosotros si que estais adoctrinados.