Publicitat
Societat · 5 de Juny de 2012. 21:30h.

Unió reclama ajuts a Europa per a l'incendi de Rasquera

Salvador Sedó demana que s'habilitin fons extraordinaris

Unió reclama ajuts a Europa per a l'incendi de Rasquera

Una imatge de l'incendi. (Foto: 3/24)

El diputat d'Unió al Parlament europeu, Salvador Sedó, ha reclamat a la Comissió Europea ajuts per a l'incendi de Rasquera que va cremar prop de 3.000 hectàrees. El foc també va afectar els municipis del Perelló, Tivenys i Benifallet.

Sedó ha recordat també l'incendi de 1995, que va arrasar gairebé 5.000 hectàrees. L'eurodiputat ha preguntat quines mesures es contemplen per ajudar a la recuperació forestal de la zona cremada.

En la seva interpel·lació, el dirigent democristià ha assenyalat que el pi blanc ha estat la principal espècie afectada i que trigaran almenys 20 anys per regenerar els boscos cremats.

Sedó ha demanat la possibilitat que la Unió Europea habiliti fons extraordinaris per a la restauració hidrològica-forestal dels terrenys calcinats valorats en 4.000 euros per hectàrea. També ha traslladat a la Comissió Europea que estudiï l'actuació del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Joan Pagès, Riudoms, 06/06/2012 - 18:10

Aixís 'entén perquè ho varen deixar cremar...

Treure calers d'on sigui, que el 22% no surt d'enlloc amb aquesta crisi....

Ja ens va sortit prou bé amb les oliveres de Riudoms, que no sabiem si pagaven del fons social per olivera plantada o per metre quadratm d'olivera, i varem acabar fent ambdues

#2.1 llopis, Martorell, 07/06/2012 - 01:12

1. Quina vergonya. Nomès li recrimino i li demano q retiri la primers frase en mostra de respecre a tots a aquells professionals q vam estar treballant a l'incensi de Rasquera. Miri en algunes situacions val més deixar cremar i no posar en risc el personal de l'extinció.

#2.2 llopis, martorell, 07/06/2012 - 01:16

Miri, els americans fa mes de 2 setmanes q lluiten amb el major incendi mai produït q se sapiga. de 90 mil hectarees. I son els millors. A vegades ni per mes camions o coneixements a vegades el foc no es pot aturar, nomès retardar la propagació.

#1 L'independentisme et roba, Barcelona, 05/06/2012 - 23:27

Que bé!! Ara desde Bruseles podrán dir alló de "Catalunya ens roba!!!"