Publicitat
Societat · 18 de Maig de 2017. 20:19h.

Uns pares magrebins volien casar la seva filla de 19 anys per força

L'home, de 33, també originari del Marroc resideix a França

Uns pares magrebins volien casar la seva filla de 19 anys per força

Caporala Esther Graells, del Grup d'Atenció a la Víctima del Garraf

Els Mossos d’Esquadra han intervingut per evitar un matrimoni forçat entre una jove de 19 anys d’origen magrebí i resident a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i un home de 33 anys, també originari del Marroc, però resident a França. El casament s’havia de fer aquest dissabte, però la jove es va escapar de casa fa una setmana per evitar-ho.

La responsable del Grup d’Atenció a la Víctima del Garraf, la caporala Esther Graells, ha explicat que la història va començar l’agost passat, quan la família va viatjar a Nador (el Marroc) per estiuejar. Allà la van obligar a casar-se amb aquest home, amb el qual no hi tenia cap relació, amenaçant-la de deixar-la al Marroc si no ho feia.

La jove va accedir per por, però van arribar a conviure, perquè el casament s’havia de repetir per tenir validesa a l’Estat espanyol, que és on ella té la nacionalitat. Estava previst per aquest dissabte 20 de maig “i després la noia havia de marxar a viure a França, que és on resideix l’home”, segons la caporala.

Però la jove es va escapar el passat 10 de maig de matinada, amb dues maletes i junt amb la seva germana petita de 16 anys, i es van dirigir a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de Barcelona, on van explicar la seva situació. El Grup d’Atenció a la Víctima del Garraf va recollir la denúncia de la noia i l’atestat es va elevar al jutjat.

Segons ha explicat Graells, “l’autoritat judicial ha decretat una ordre d’allunyament” de 1.000 metres dels progenitors cap a la jove, i han quedat investigats com a possibles autors d’un delicte de matrimoni forçat i un delicte de violència domèstica. S’hauran de presentar als jutjats de Vilanova. Les dues noies estan ara a una casa d’acollida sota la custòdia de la DGAIA.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Donald, Catalunya, 19/05/2017 - 17:47

Molts pensen que ensenyant als magribins català ja els tenen integrats i estan molt equivocats. La seva forma de veure la vida no té res a veure amb la dels cristians. Hi ha moltes coses que s´ens amaga de la seva forma de pensar i aquest cas és una excepció que ha escapat del seu control.

#10 el talp venjador, Bcn, 19/05/2017 - 12:33

ja estan trigant els cuperos i els colaus en protestar i queixar-se pel treball dels mossos, anomenat.los feixistes. Com se'ls acut interferir en llurs costums?? amb lo bonica que es la multiculturalitat, home!!

#8 Victoriano, Figueres, 19/05/2017 - 10:01

Que raro, donde están las feministas que no se les oye ?

#7 Alejandro, Barcelona, 19/05/2017 - 09:18

Aunque a la mona la vistan de seda....Un aplauso para esas dos chicas tan valientes porque hay que serlo con una cultura y una religión tan castrante, tan de esclavitud, sumisión y de anulación de la libertad para las mujeres musulmanas.

#6 Capit@n España, nous costums catalanes, 19/05/2017 - 09:15

Volem Acollir !!!!