Publicitat
Societat · 14 de Març de 2014. 14:00h.

UPyD demana sis anys de presó pel boicot a Rosa Díez

Comença el judici contra cincs estudiants del SEPC

UPyD demana sis anys de presó pel boicot a Rosa Díez

Els estudiants, avui davant el jutjat

UPyD demana sis anys i mig de presó per als cinc estudiants de la UAB –militants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)– que van participar en el boicot a la líder del partit, Rosa Díez, durant una conferència al març del 2010.  Els advocats de la formació política demanen, en el judici que ha començat aquest divendres, que se’ls condemni per delictes de coacció, desordres públics, provocació a l’odi i la violència i per impedir l´ús de la llibertat de reunió.

El judici, que se celebra al jutjat penal 1 de Sabadell, s’ha iniciat avui. Malgrat les demandes dels advocats d’UPyD, que han optat per una acusació popular perquè no s’hi hagi de personar Rosa Díez, el fiscal només hi veu presumpte delicte de desordres públics i demana quatre anys i mig de presó per als cinc estudiants o bé deu mesos de pena i multa.

Tot, arran dels incidents que es van produir al març del 2010 quan desenes d'estudiants van intentar boicotejar una conferència de Díez, a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La diputada va ser rebuda a crits de "feixista". Els estudiants, que portaven estelades, fins i tot van llançar pots de pintura, mentre altres picaven des del passadís els vidres de l'aula.  

Un total de 19 persones han estat citades a declarar com a testimonis al judici, entre les quals hi ha Salvador Cardús, que era el degà de la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB quan hi va haver els incidents. Rosa Díez també ha estat citada pel proper divendres, a petició de l'acusació i de la Fiscalia.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 Diderot, Albacete, 16/03/2014 - 14:24

Coartar la libertad de expresión es un delito que debe castigarse severamente. Todos los fascismos empiezan así. Al que no le guste lo quecdigaxRosa Diez i cualquier otro, que no lo escuche o que lo combata con argumentos. Los que no los tienen recurren a la coacción, y no podemos pasarlo por alto.

#20 jeps, Barcelona, 15/03/2014 - 09:39

Agredir, amenaces i violencia e insults no es un boicot.
E-noticies te dos nivells - quien l'amenacen a ells i quan son altres que no son del seu gust.

OBJECTIVITAT SI US PLAU

#18 carles, Barcelona, 14/03/2014 - 21:10

Va ser un atac orquestat i preparat

#15 Dissoldre l'Assemblea Nacional Catalana ara......., Dissoldre l'Assemblea Nacional Catalana , 14/03/2014 - 18:59

Parlem d'un cop sediciós, ja sense matisos ni eufemismes, que requereix una desautorització immediata de la Generalitat. Com que és improbable que això passi, és competència d'unes altres autoritats de l'estat de respondre d'una manera contundent a aquest últim desafiament...

Tot té un límit !

#15.1 Toni-anoia, Igualada, 14/03/2014 - 21:23

em moro de ganes de que feu això, Kiev serà una broma al costat del que passarà a barcelona, i les repercusions que tindrà per tot l'estat espanyol. Dissoleu l'Assemblea valents, feu-ho

#14 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 14/03/2014 - 18:49

Llibertat pels 6 estudiants catalans. I l´espanyola si no li agrada Catalunya que se´n vagi. No l´hem cridat. Prou pena té que, essent diputada al Parlament basc, enlloc de lluitar per la independència, ara vulgui oprimir la nació catalana. Senyora Díaz. Aquí, a Catalunya, hi sobra.