Societat · 14 de Desembre de 2011. 09:44h.

Urdangarín s'hauria 'aprofitat' de nens malalts

Va utilitzar una ONG per a nens amb càncer per evadir diners a Belize, segons El Mundo

Urdangarín s'hauria 'aprofitat' de nens malalts

Urdangarin

Iñaki Urdangarín i el seu soci Diego Torres haurien utilitzat la Fundació Esport, Cultura i Integració Social d'ajuda a nens discapacitats i malalts i que estava controlada per ells per evadir fons recaptats per procediments presumptament il·legals a paradisos fiscals com Belize.

Segons informa El Mundo, aquesta fundació és propietària al 99 per cent de l'empresa De Goes for Stakeholder, utilitzada per aquesta suposada trama tant per enganyar el fisc com per enviar fons a Belize. L'1% restant pertany a Mario Sorribas, apoderat de la societat Aizóon.

Aquesta fundació estava destinada a l'ajuda de nens marginats, discapacitats i malalts de càncer i en els seus estatuts deia que "volem fer una contribució a la millora de la societat mostrant com la cultura i l'esport poden ser magnífics instruments per aconseguir la integració social de col·lectius desfavorits".

El duc de Palma va muntar De Goes Center for Stakeholder Management al març de 2006 i radicar la seva seu tant a Catalunya com al Regne Unit. Aquesta tenia la seva matriu establerta a Belize sota la denominació de Blossom Hill Assets Inc Poc després van inscriure el 99 per cent de les participacions de la seva filial espanyola a aquesta nova entitat sense ànim de lucre, constituïda després que Urdangarín hagués de deixar Nóos.

Fins 650.000 euros es van arribar a introduir en aquest sistema des de les arques de Nóos i el pagament a De Goes venien en forma de "assessories" fictícies i que procedien de contractes amb el Govern balear i valencià.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#20 carracuca, barcelona ESPAÑA, 15/12/2011 - 01:20

y la camiseta de este sujeto sigue colgada en lo más alto del palau babaugrana.

#19 Virgínia, Mallorca, Països Catalans, 15/12/2011 - 00:14

No hi ha dret a n'això!!!! Com ho és d'indignant! Visca la repúbica i la terra lliure! I que paguin per tot el Sr. Urdangarín, Jaume Matas i companyia. VERGONYA, cavallers, vergonya!!! !!*!!

#18 Pepito, Barcelona, 14/12/2011 - 19:10

Con esa cara de panoli normal que lo pillen!!

#17 Jordi, Barcelona, 14/12/2011 - 17:53

Entenguem-nos, no poso en dubte que el que va sortint sigui cert. El que dubto moltíssim és que surti a la llum simplement perquè és cert. Creure això seria com creure que Espanya és una democràcia.

#16 Jordi, Barcelona, 14/12/2011 - 17:49

Segur que l'objectiu no és Urdangarin. L'objectiu és de major importància. Digues-li Juan Carlos, digues-li monarquia. Però, el motiu i l'objectiu, quins deuen ser? Simple revenja de l'extrema dreta espanyola perquè Juan Carlos ha estat massa prosociata? No crec. No crec que sigui només això.