Publicitat
Societat · 13 de Juny de 2022. 20:55h.

Vaga a Ryanair per Sant Joan

El personal de cabina també convoca aturades durant la primera operació sortida de l'estiu

Vaga a Ryanair per Sant Joan

El personal de cabina de Ryanair anirà a la vaga sis dies de 24 hores aquest estiu. Inclouen el pont de Sant Joan -els dies 24, 25 i 26 de juny- i el cap de setmana següent, que coincideix amb la primera operació sortida de l'estiu: els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol. 

La vaga afectarà la base de Barcelona i les altres nou que l'aerolínia té a Espanya: Madrid, Màlaga, Alacant, Sevilla, Palma, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa. Això, segons les xifres facilitades pels sindicats, interpel·la entre 1.200 i 1.400 treballadors.

La protesta l'han convocada dos sindicats, USO i Sitcpla, per exigir a l'aerolínia, entre d'altres qüestions, que reprengui les negociacions del primer conveni col·lectiu de l'empresa, engegades fa vuit mesos. Des d'USO també reclamen "unes condicions de treball dignes per a tota la plantilla" i que la companyia compleixi "amb l'aplicació dels drets laborals bàsics i les sentències judicials".

Ambdós sindicats interpreten que la companyia està intentant "anul·lar-los". A més a més, addueixen que no s'acull a la legislació laboral espanyola i, entre altres coses, continuen sense tenir 22 dies laborals de vacances cada any ni 14 festius d'àmbit estatal.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat