Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2009. 18:29h.

Vaga a Sant Cugat

Els treballadors de TVE a Catalunya veuen perillar la informació en català

Vaga a Sant Cugat

Montse Abbad, directora de TVE a Catalunya

Els treballadors de Televisió Espanyola a Catalunya mantenen la vaga per aquest divendres. Les aturades estan previstes entre la una i les tres de la tarda, i entre les set de la tarda i les nou del vespre. Els periodistes de TVE-Catalunya estaven disposats a oferir "una edició reduïda de l'Informatiu Migdia per no vulnerar el dret a un servei públic essencial com és el dret a la informació", segons han indicat en un comunicat. Però "davant aquesta proposta, la direcció s'hi ha negat en rodó a negociar".

Els empleats de Sant Cugat han explicat que "els motius per arribar a aquesta situació, just l'any en què es celebren els 50 anys de TVE-Catalunya, són la decisió de la direcció de TVE de no emetre l'Informatiu vespre durant el mes d'agost i el trasllat obligatori de vuit redactors de TVE a RNE, fet que posa en perill la continuïtat de la programació informativa en català, perquè aquest trasllat representa el 20% de la plantilla de la redacció d'informatius".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 julia, Gijon, 14/08/2009 - 14:17

El PSOE intenta terminar la tarea de cargarse la RTVE publica a favor de las privadas donde tienen compromisos. Con el final de una RTVE publica perderemos todos.

#1 Juan, Sabadell, 13/08/2009 - 19:21

Pues que se pongan en huelga perpetua y con un poco de suerte no solo quitan el informativo de la noche sino que quitan todos los programas ,y así desaparecen, y por tanto así nos ahorramos un buen dinero los sufridos contribuyentes