Publicitat

Una 'barricada' impedeix al pas als estudiants que sí que volen fer classe a la UAB

Vaga amb coaccions

'Barricada' a l'entrada de la UAB

Estudiants i professors universitaris, que han dedicit no secundar la vaga contra les retallades convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), han denunciat que han rebut coaccions a les aules i campus universitaris per part dels que sí han decidit fer-ne.

A més, a la a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han aixecat una 'barricada' per impedir el pas als estudiants que sí que volen fer classe o estudiar a les biblioteques del campus de Bellaterra.

Durant les primeres hores de l'aturada, els universitaris han tallat diverses vies. En concret, la Gran Via i la Diagonal de Barcelona, així com l'AP-7 i la B-30 al seu pas per Bellaterra on estroba la UAB. També hi ha hagut talls als FCG, mentre que els estudiants es mobilitzen pel centre de Girona i Lleida.

A Barcelona, hi ha convocada una manifestació al centre a les sis de la tarda per protestar per les retallades de la Generalitat i defensar la universitat pública. Una protesta a la qual s'han sumat una vintena d'universitats de diferents comunitats, així com els instituts.

A Catalunya, la vaga, que es fa coincidint amb el Dia Mundial de l'Estudiant, ha estat precedida per l'ocupació d'algunes facultats. A l'edifici central de la Universitat de Barcelona, un centenar d'estudiants es van tancar ahir a la nit després de celebrar-hi una assemblea. Una acció que s'ha repetit en altres facultats del campus universitari, i també a la Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma, a Bellaterra.

En concret, un grup de 60 estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han ocupat des de la nit del 14 tres aules per manifestar-se contra una "progressiva privatització" de la universitat. A la UAB, les aules de la Facultat de Lletres també han estat gran part del dia buides.

El motiu de les queixes torna a ser la retallada pressupostària, però, en aquest cas, també inclouen la paralització de les inversions previstes i els acomiadaments encoberts fruit d'aquesta situació. Tot i això, Cardús deixava clar que l'accés a la facultat no està restringit.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 18/11/2011 - 19:06

El Casal obre la seva tertulieta desde Morolandina.---Per al Sr.JOHN de Barna.No segur que no ,i de Ciencias tampoc,som d'una genaració perduda,varem només puguer anar a Cal Xandri,enten oi.?,pro ep,axó sí treballar molt i molt,i fer molts sacrificis perque d'altres si puguesin anar a Lletres o

#8 Pau, BCN, 18/11/2011 - 13:59

A partir de dilluns, a donar pel cul al govern de torn. Si volen guanyar diners a la nostra costa, fem que els hi costi una mica més.

#7 estudiant, Sabadell, 18/11/2011 - 07:59

Les barricades per impedir el pas al treball demostren que els vaguistes se' n foten de la democràcia. La UAB hauria de prendre mesures, cosa que no faran perquè l'equip rectoral són uns pijo-xulos asubnormalats incapaços de reconduir les protestes que surten de mare.

#6 33, Catalunya, 17/11/2011 - 22:00

Tots els que han fet vaga, s'han manifestat i han tallat carrers són una colla de ganduls!!! Els que volen treballar no ho poden fer per aquests nens malcriats. M'hagués agradat veure camions amb aigua a pressió dissolen les tallades de carrers. Uns volen treballar i aquests galifardeus no deixen.

#6.1 Patateta, Horta, 18/11/2011 - 11:17

Quina demagogia! Aquesta era l'únic barrera en tot el campus, la gent que arribava en cotxe des de qualsevol accés i la gent que venia en renfe no tenien cap barricada. Tots els q van arribar amb ferricarrils van arribar als seus lloc de treball però no pel camí de la foto són pel q hi ha a 30 m

#6.2 Pau, BCN, 18/11/2011 - 13:57

I si jo et tingués davant t'escupia a la cara

#5 Patateta, Horta, 17/11/2011 - 17:53

Aquesta imatge és del camí d'accés entre l'andana del tren i el campus, és el camí principal però no l'únic. El 100% de les persones q han sortit del tren anat pogut entrar al campus. Això és una barricada simbolica res més. Si no fos així la policia hagues actuat.