Publicitat

Contenidors per impedir l'accés a les aules

Vaga salvatge

Els estudiants de secundària i els universitaris de Catalunya estan avui cridats a fer vaga. Les principals reivindicacions són de caràcter educatiu o acadèmic, però la jornada també està marcada per la situació política.

La convoquen dos sindicats d'estudiants, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc) i el Sindicat d'Estudiants (SE), que reclamen una rebaixa del 30 per cent de les taxes universitàries i també del preu dels màsters, que volen equiparar al dels graus.

Aquests estudiants han impedit l'accés a les aules de la resta mitjançant contenidors que bloquegen les portes o cadires a l'interior de les classes. També han desfilat amb bengales i passamuntanyes, tal i com mostren les fotografies.

Volen denunciar la "involució democràtica que diuen que es viu a Espanya, i reclamar la llibertat dels Jordis i els polítics que són a la presó". L'acte central és la manifestació unitària prevista per a les 12 a la plaça Universitat de Barcelona, però també hi ha convocades mobilitzacions als campus de les universitats de Girona, de Lleida i de Tarragona. ben.jpg

La jornada reivindicativa se suma, a més, a la celebració, del Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica, que és avui 26 d'abril. Per aquest motiu, a les 11.50, deu minuts abans que comencin les manifestacions previstes, s'ha convocat un petó multitudinari. Els sindicats convocants han demanat als deganats i rectorats de les universitats catalanes que suspenguin les activitats avaluables.

Per al Sepc, la vaga d'avui és el "tret de sortida de mobilitzacions en clau republicana". També parla de lluitar contra l'article 155 i la "repressió franquista". El SE, per la seva banda, parla d'actuar "en defensa de la democràcia i la llibertat, la derogació de l'article 155, la llibertat dels presos polítics, per la república del poble i contra la criminalització de les idees".

La vaga d'avui va tenir ahir una prèvia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que havia convocat dos dies de vaga. Com ahir, a la UAB els piquets han bloquejat des de primera hora els accessos amb cotxe al campus i també des de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. Els Mossos s'han desplegat per impedir que es talli la B-30, el lateral de l'AP-7. A la UPC s'han bloquejat els accessos als campus de Ciutadella i Poblenou, i s'han suspès les activitats fins a les 11. ba.jpg


Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Soloesmiopinion, Tabarnia, 27/04/2018 - 08:34

Normal. Basura y contenedores tienden siempre a ir juntos.

#10 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 26/04/2018 - 18:48

Estoy a favor del derecho a la huelga, pero también al derecho a no hacerla.
Lo que no apoyaré nunca es la coacción, la intimidación y el sabotaje.

#10.1 Soloesmiopinion, Tabarnia , 27/04/2018 - 08:35

Sin esa coacción, harían el ridículo y lo saben. De ahí las amenazas y la violencia.

#9 Alex, BCN, 26/04/2018 - 18:10

Si tan solo utilizaran toda esa energia y tiempo para estudiar y educarse...

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 26/04/2018 - 15:37

Por lo que veo los fascistas ya se han apoderado de las aulas. El fascio sigue en acenso.

#7 sid, bcn, 26/04/2018 - 13:54

tots aquests revolucionaris de postal al final acaben treballan a la caixa, a la empresa del papa, de funcionaris colocats per els amics o de polític. Tots vivint parasitàriament del sistema sense produir res més que mals de caps quan expliquen les anècdotes de la mili als sopars