Publicitat
Societat · 30 de Setembre de 2021. 15:33h.

Vaga salvatge a Rodalies

Maquinistes abandonen trens a Sants

Vaga salvatge a Rodalies

Aglomeració de persones en un tren de Rodalies (Foto: @enferranet)

La primera jornada de la vaga de maquinistes de Renfe, convocada a tot Espanya pel sindicat Semaf, s'ha notat a Catalunya, on la meitat dels trens que havien de circular en compliment dels serveis mínims no ho han fet.

A primera hora de la tarda, la protesta havia aturat 195 trens i ha obligat a tancar l'estació de Plaça de Catalunya de Barcelona per evitar aglomeracions de passatgers que no tenien tren per poder viatjar. Per seguretat també s'han hagut de tancar les estacions de Terrassa Est i Mollet Sant Fost.

Aquest dijous ja havia començat amb moltes afectacions a causa de la vaga, que alterarà el servei ferroviari set dies més durant les pròximes dues setmanes, concretament els dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre.

Després d'un matí complicat, amb molts retards i aglomeracions a les estacions, cap a les onze del matí la circulació de trens de Rodalies ha quedat del tot interrompuda a l'estació de Sants de Barcelona. Els trens de les diferents línies que hi han anat arribant s'han aturat i han fet baixar els passatgers dient-los que no hi havia relleu de maquinistes disponible.

Renfe ha lamentat que "per la irresponsabilitat d'uns pocs maquinistes, milers de ciutadans i ciutadanes hagin tingut problemes per desplaçar-se als seus llocs de treball i d'estudi, afectant greument la seva mobilitat".

La companyia està estudiant "mesures a adoptar contra els maquinistes que han decidit no presentar-se als seus llocs de treball, malgrat disposar de carta de serveis mínims, en considerar que es tracta d'un acte deliberat".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Manel, Bcn, 01/10/2021 - 14:53

No pot ser que quatre garrulos ben pagats, siguin tant egoistes i insolidaris. El.Sindicat Semaf.sempre s ha.comportat com una màfia. La.Colau de moment, muda...transport públic forever oi?

#6 Dinamarca , Del sur, 30/09/2021 - 20:40

Os crecen los enanos.

#5 Neferu, Barcelona, 30/09/2021 - 18:24

¿ No tendrá esta vaga salvaje nada que ver con la llegada del rey a Catalunya? Si no funciona rodalías la gente no podrá desplazarse para ver al rey.....No sé, ahí lo dejo. A mi ya no me extraña nada de esta gente dado el largo camino que tienen de mentiras, y montajes de todo tipo.

#4 Sergi Sergio, Barcelona, 30/09/2021 - 18:01

Lo trenes, el metro, etc se pueden automatizar y se acabo el problema, como se ha hecho en muchos sectores.

#3 Wonderland, Girona, 30/09/2021 - 16:57

CAN PIXA