La secretària judicial revela que el responsable del Teatre Coliseum tampoc volia facilitat la seva sortida

"Vaig tenir por"

Montserrat del Toro, secretària del jutjat número 13 de Barcelona que va acudir a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre de 2017, ha afirmat que aquell dia "vaig tenir preocupació tot el dia i vaig tenir por a partir de les 21.30 quan vaig veure el que hi havia fora".

Així ho ha manifestat durant la seva declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem, on ha relatatcom va anar el registre i, sobretot, la seva sortida de la seu d'Economia després que el jutge de guàrdia ordenés al major Josep Lluís Trapero que l'ajudés a sortir "en un termini màxim d'una hora". En aquest sentit, ha dit que "jo havia demanat un helicòpter per sortir d'allà, però no era viable, per les moltes antenes que hi havia al terrat".

"Vaig sortir pel terrat. Havia de saltar un mur d'un metre d'alçada. No ho podia fer sola i em van ajudar", ha explicat Montserrat del Toro, que també ha destacat que "el salt a l'altre terrat era molt més alt". També ha revelat que "un cop vaig arribar als camerinos del teatre Coliseum, el responsable es va desdir i va decidir que no em deixava passar. El van haver de convèncer". "Jo vaig entrar al teatre quan tot el públic havia marxat, més enllà de les dotze de la nit. Al teatre hi quedaven els actors", ha detallat el testimoni.

Sobre el registre, la secretària judicial ha explicat que es van personar a la Conselleria a les vuit del matí i els "tres vehicles de la policia judicial es van aparcar just al davant de la porta" i ha denunciat que vam trigar gairebé una hora a accedir" als despatxos de Jové, Garriga, i Martínez Martos, per fer el registre, que es va allargar fins les 20.30.

A preguntes del fiscal Javier Zaragoza, ha assenyalat que durant l'espera "vaig veure un incident desagradable: Un jove es va acostar al guàrdia civil de la porta, li va posar una bandera prop de la cara i crec que li va escopir". D'altra banda, ha afirmat que "el tinent de la Guàrdia Civil havia demanat mesures de seguretat i, segons em va dir, la tinent Laplana ho va considerar innecessari".

La funcionaria, que ha declarat sense que es vegi la seva imatge, ha manifestat que va començar a sentir "murmuri de molta gent" cap a les deu del matí i que aquest "va durar tot el dia". La gent, segons ella, cridava consignes com "votarem", "no sortiran" i "no passaran".

Montserrat del Toro ha assegurat que no van baixar a dinar perquè un agent de la Guàrdia Civil "em va dir que era impossible demanar menjar ni sortir per comprar-ne" i ha subratllat que "a les 16.30, un guàrdia civil va portar 6 entrepans al despatx del senyor Jové. Els havia portat una mossa que, segons l'agent, s'havia apiadat de nosaltres".

10 Comentaris

#10 El Sifoner, Castelló, 06/03/2019 - 18:04

(..La secretaria judicial revela que el responsable del Teatro Coliseum tampoco quería facilidad su salida..)
¿Quien le daría la orden de no dejarla pasar?. Seria interesante averiguarlo.

#9 El Sifoner, Castelló, 06/03/2019 - 17:57

(."Tuve miedo".) ¿MIEDO?, que le pregunten al Sr, Forn y Sra, Bassa cuando llegaron a Barcelona procedentes de Bélgica el 10/17, y fueron rodeados por unas 50 personas increpándoles. O al Sr, Mas que fue al "parlament" de la CCAA catalana en helicóptero para evitar pasar delante de una masa de gente que le gritaba, o a los Srs, consellers, AUXIL

#8 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 06/03/2019 - 16:15

En verdad estos testimonios sólo ponen voz en primera persona a lo que todos vimos por TV: una multitud agresiva y llena de odio ejerciendo violencia contra funcionarios públicos; por suerte para la justicia todo está grabado

#7 Bòdrium, Queralbs, 06/03/2019 - 15:20

Molt bé,aquesta senyora és afeccionada al Parcourt,i què? Almenys no li agraden els toros i aquestes ecspanyolades.

#5 Purria de Tabarnia, Bcn, 06/03/2019 - 13:48

Y quién no,con ese careto