Publicitat
Societat · 22 de Juny de 2022. 16:12h.

Valents acusa Colau i PSC de fomentar l'"okupació il·legal"

Eva Parera reclama a l'Ajuntament un pla integral per "lluitar contra les okupacions"

Valents acusa Colau i PSC de fomentar l'"okupació il·legal"

La presidenta de Valents i candidata a l'alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha demanat que "el Govern d'Ada Colau i el PSC elaborin i presentin, abans del pròxim Ple Municipal, un pla integral per a lluitar contra les okupacions il·legals de pisos, locals i solars a la ciutat de Barcelona". Parera ha detallat les mesures que haurà d'integrar aquest pla: "incorporar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de tots els districtes de la ciutat, un punt d'atenció especialitzat a atendre petits propietaris i veïns que sofreixen els problemes de l'okupació il·legal d'immobles".

"També -ha afegit- haurà d'habilitar una línia de telèfon especial perquè els veïns i propietaris puguin denunciar quan presenciïn una okupació. Serà important dotar de serveis d'assessorament jurídic gratuït a propietaris i veïns afectats per okupacions, així com iniciar els treballs necessaris perquè l'aplicació mòbil ‘Barcelona a la Butxaca’ incorpori un apartat que permeti als propietaris i veïns afectats denunciar i informar ràpidament els cossos policials i a serveis socials en el cas que els okupes presentin risc de vulnerabilitat".

La candidata de Valents ha afegit que el pla haurà d'incloure "un cens de pisos i locals okupats que haurà de ser actualitzat trimestralment. També haurà d'instar-se a la Mesa d’Emergència Residencial a incrementar el lliurament d'habitatges a les persones amb el risc d'exclusió social, atès que haurien de donar resposta en 3 mesos i estan trigant 4 anys. Es demana, també, instar el govern central que modifiqui la llei perquè sigui possible desokupar una persona que no presenta un contracte de lloguer o escriptura de propietat, existint una denúncia prèvia d'okupació il·legal".

Finalment, Valents reclamarà compensar l'IBI a aquells propietaris afectats per una okupació; "avui dia okupar a la ciutat de Barcelona surt gratis al delinqüent, mentre la víctima ha de pagar un alt cost, no sols econòmic" ha afirmat Parera. "És clar que el Govern d'Ada Colau i el PSC han convertit l'okupació il·legal en un dret” ha afirmat Parera, i ha afegit "el 42% de les okupacions il·legals d'Espanya en 2021 es van donar a Catalunya, sent la Comunitat Autònoma amb més okupacions, un total de 5.689 okupacions, de les quals 4.229 van ser a la província de Barcelona".

Finalment, la presidenta de Valents també ha volgut remarcar que "les okupacions violen el dret a la propietat privada i suposen un problema de seguretat per als mateixos okupes i per als veïns. Avui l'Ajuntament està pagant assessorament als quals cometen delictes, a aquells que okupan propietats privades; l'Ajuntament ha de posar-se al costat de les víctimes, que són aquelles que sofreixen l'okupació de la seva propietat".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 22/06/2022 - 17:03

" Can Mingo"..,17: h..--Si no anem errats al Parlament es va rebutjar una proposta del PSC per erradicar la okupació....,una proposta en defensar la propietat privada ...,i varen votar en contra Junts..ERC.. i Comuns ...,si no recordem malament..,i si es axis u rectificarem....pro ens sembla que no....

#1 BARCINO, Barcelona, 22/06/2022 - 16:58

Descarat el que passa a Barcelona, ón sé's vist que els petits propietaris hagin de pagar el pato del problema de la vivenda que cap adiministració en democràcia ha estat capaç de solucionar, només serveixen per fregir a impostos la classe mitjana, i amb Colau, el no va más, revertits en destrossar la ciutat, amiguets i pallassades