Publicitat
Societat · 28 de Març de 2017. 23:06h.

Veïns de Nou Barris s'oposen a una mesquita

L'Ajuntament al·lega que té tots els permisos en regla

Veïns de Nou Barris s'oposen a una mesquita

Veïns de Nou Barris reunits en assemblea per rebutjar la mesquita

Alguns veïns del districte de Nou Barris estan en contra del centre islàmic que es vol fer en un local del carrer Japó per por a les aglomeracions i el soroll que se'n puguin derivar. Els veïns, que ha recollit prop d'un miler de signatures, argumenten que la vorera és massa estreta i han anunciat mobilitzacions en contra del centre de culte.

“No estem còmodes ni conformes amb tenir un centre de culte islàmic o d'una altra ètnia, ja que tenim un Evangelista al carrer i una escola d'idiomes. La via és molt petita i estreta per tantíssima circulació de gent que es pot organitzar”, asseguren en un comunicat, on afegeixen que “tenim un local per a ells més gran -d'uns 420 metres quadrats- amb millors instal·lacions i molt més econòmic, a dos carrers”.

El conseller portaveu del PPC de Nou Barris, Javier Barreña, ha reclamat al govern d'Ada Colau, per la seva banda, que faci una consulta sobre el centre islàmic per “conèixer què volen els veïns”.

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat a e-notícies que actualment “la comunitat musulmana de Nou Barris disposa d’un permís d’obres concedit per la reforma interior del local del carrer Japó 28-30 per tal d’adaptar-lo a un centre cultural i religiós”. Les obres responen “a tots els requeriments pel que fa a la Ordenança Metropolitana d’Edificació i a la normativa de protecció contra-incendis. L’aforament del centre de culte és de 90 persones i la del centre cultural de 27”, afirma el consistori.

En referencia a la queixa dels veïns per la dimensió de la vorera, el consistori assenyala que “l’amplada de la vorera no condiciona l’obertura de l’activitat en cap cas, ja que la normativa municipal estableix que el vial (calçada + vorera) ha de tenir una amplada mínima de 6 metres, mentre que al carrer Japó l’amplada del vial és de 10 metres”.

Assemblea de veïns de Nou Barris en contrra del centre islàmic

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#15 Víctor Torres, Viladecans , 08/04/2017 - 01:52

Que yo vea públicamente el único partido que está apoyando a los vecinos desde el primer día es Plataforma per Catalunya. Son los únicos que han estado ahí desde el primer día defendiendo a los vecinos. Endavant PxC!

#14 pepe.----, andorra, 30/03/2017 - 13:39

cada dia recuerdo con mas cariño a Felipe IV....

#13 Punisher, Barcelona, 29/03/2017 - 21:38

Que vengan los morunos a la calle Japón verán lo que le tenemos preparados!

#12 Jondi, Terrassa, 29/03/2017 - 20:52

Tranquilos si la acera es estrecha y no caben dentro de la mezquita invadirá la acera como lo hacían en Terrassa
Peor situada que la de Terrassa no la hay en Cataluña,a un lado y otro un colegio y en la puerta la salida de un parauin publico

#11 Manuel Vizuete cañada , Barcelona, 29/03/2017 - 17:39

Que la pongan en su país. Allí no soportan que pongan ninguna iglesia.