Publicitat
Societat · 15 de Juny de 2020. 15:00h.

Veïns farts de joves extutelats a Premià

Intenten expulsar-los per la força d'un pis ocupat

Veïns farts de joves extutelats a Premià

Diverses desenes de veïns de Premià de Mar (Maresme) ha intentat expulsar per la força a tres joves migrants que ocupen un pis ocupat al bloc ubicat al número 239 de la Gran Via de Lluís Companys. Tal com mostren les imatges de vídeos difosos per Twitter, diversos dels assaltants llancen pedres contra la balconada dels okupes.

Els acusen, segons ha explicat TV3, d ' "actes de delinqüència i una agressió sexual" .Els veïns del bloc també han explicat a la televisió publica que les persones que ocupen l'immoble que havien "eren molt conflictius, havia baralles constants i h avien comès diversos robatoris al barri".

Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement dels fets poc abans de les 23 hores, de manera que van acudir a el lloc patrulles de Seguretat Ciutadana i de la Policia Local. Els agents van comprovar que el grup d'assaltants havien accedit a el pis i havien causat danys, encara que la seva presència no va intimidar a aquestes persone, i van haver de demanar reforços.

Tot això va derivar en enfrontaments entre el grup d'assaltants i les forces policials, que després d'efectuar diverses càrregues van aconseguir dispersar-los, mentre cinc agents van resultar ferits en els aldarulls. La tensa situació es va calmar cap a la 1.30 hores de la matinada.

Els Mossos, que van traslladar als tres joves ocupants d'el pis a una altra ubicació, no van practicar detencions, però han obert una investigació per intentar identificar els autors dels incidents.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, ha negat que l'assalt ahir a la nit a un pis ocupat per joves immigrants en aquesta localitat es degui a motivacions racistes sinó a la seva condició de "presumptes delinqüents", si bé ha dit que l'episodi és "injustificable".

Méndez, de JxCat, ha afirmat a TV3 que "qualsevol acte de violència és incomprensible i totalment denunciable", però ha assenyalat que "es veia venir" que acabaria passant alguna cosa així, ja que els veïns havien denunciat repetidament, sense èxit, "robatoris i intimidacions".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Petersellers, Barcelona, 16/06/2020 - 08:59

Todo mi apoyo para los vecinos de Premiá

#17 Alejandro, Villadecans, 16/06/2020 - 08:19

Que los devuelvan a su pais y si hay alguna asociacion que se oponga se los meten en sus casas

#16 turuta, Barcelona, 16/06/2020 - 07:31

Delinqüents als qui han d'empresonar i després repatriar. Xusma que no té escrúpols. Contundència contra ells!

#15 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lèmmings Land, 16/06/2020 - 03:23

Programa Cuatro al día, cadena Cuatro. Conecta en directo con una concentración vecinal y recaba testimonios de los delitos de los okupantes del piso, asaltos a ancianos, agresiones sexuales, robos, peleas, etc. El propio alcalde de Premià niega motivación racista sino quejas vecinales de seguridad ciudadana reiteradamente desoidas.

#14 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lèmmings Land, 16/06/2020 - 03:15

Programa Planta Baixa de TV3, califica reiteradamente de "jóvenes migrantes sin recursos" a los okupantes del piso, sugiere que los manifestantes pertenecen a grupos de extrema derecha llegados de fuera del municipio, conectan con una reportera en el lugar de los hechos que "corrobora" esa versión sin entrevistar a un solo residente del municipio.