Publicitat
Societat · 6 d'Agost de 2020. 17:18h.

Veïns planten cara a okupes

Fan servir Facebook o WhatsApp per frenar noves ocupacions

Veïns planten cara a okupes

L’onada d’ocupacions que s’està vivint en diferents punts de la província de Tarragona aquest 2020 ha obligat als veïns de diverses poblacions a organitzar-se i establir mètodes d’alerta a través de les xarxes socials. Aquesta iniciativa ja ha tingut èxit en llocs com Coma-ruga, el Montmell o la Bisbal del Penedès.

Un dels nuclis on més s’està patint aquest problema és Coma-ruga, al Vendrell, en el qual les ocupacions de segones residències van créixer des de la primavera, aprofitant que molts propietaris no podien accedir al seu habitatge durant els mesos de confinament. Altres ocupacions s’han fet a cases que són propietat d’entitats bancàries.

Davant aquesta situació, alguns dels veïns que sí que viuen de forma permanent al nucli van establir un canal de comunicació a través de les xarxes socials, amb l’objectiu de poder avisar de forma ràpida les autoritats quan es detecta un intent d’ocupació. Això va permetre fa pocs dies que es frustressin dos nous intents d’ocupar habitatges buits. La policia va poder detenir dues persones i després es va tapiar l’accés a les cases.

El mateix han fet un grup de veïns de la urbanització El Mirador del Penedès, al Montmell, on també hi ha hagut un increment de les ocupacions i dels robatoris en els últims mesos. Per això, els residents han creat un grup de Facebook on s’avisen de qualsevol moviment sospitós, i amb el qual estan en contacte amb l’Ajuntament. Aquests poden donar l’alerta als Mossos.

En l’últim mes, en aquesta urbanització s’han pogut evitar quatre nous intents d’ocupació d’habitatges. “Quan algú dona l’avís, diversos veïns anem cap a la zona, i fem pressió perquè els ocupes marxin”, explica a aquest diari un dels seus impulsors, afegint que en cap moment es fa servir la violència i s’eviten els enfrontaments.

De fet, ses dels Mossos d’Esquadra han repetit diverses vegades que desaconsellen les patrulles ciutadanes perquè poden suposar un perill pels mateixos veïns. Però aquests asseguren que el temps de resposta dels cossos policials és, moltes vegades, massa gran, amb el qual quan arriben ja s’ha consumat l’ocupació.     

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Figueras, Figueras, 07/08/2020 - 08:53

Mientras tanto...
https://sociedad.e-noticies.es/los-mossos-desalojan-a-unos-gitanos-frente-a-la-casa-de-pujol-en-premia-131074.html

#5 Tabarnés puro, Barcino, 07/08/2020 - 03:33

Repaso de los servicios públicos que pagamos con nuestros impuestos:
- paga una mutua porque la 'sanitat catalana' es un desastre
- ve a la privada porque la 'escola catalana' es un desastre
- desintoniza la tele y la radio porque la 'Corporació catalana de Medios' es un desastre
- haz patrulla porque la 'policía catalana' es un desastre

#5.1 Ojotuerto, Calafell.tab, 07/08/2020 - 09:46

Paga una Mutua que han montat "els emerits locals". Para sacarte la pasta , porque acabarás en la pública. Las Mutas del Tocomocho

#5.2 pepe, andorra, 08/08/2020 - 12:33

y en lugar de hablar y lamentarte de tu situacion, pq no te organizas con otros q piensan igual para luchar contra este estado de cosas...Veo mucha indefensión aprendida y muchos reproches a los q quieren pasar a la acción libertaria y por la libertad contra esta dictadura escondida y feudal q tan bien describes y q tan bien soportas sin hacer nada

#3 Can pixa, Barcelona, 06/08/2020 - 22:33

Els veins europeus tarden només hores en desocupar qualsevol propietat privada, a Spain&Catalonia, els més guays del paraguay, les Administracions fan costat a mafies, caradures i vividors en kontra de propietaris i llogaters, pagadors d'impostos. BONA NIT i "TAPIAT"

#2 Ugy, Toy aqui, a la derecha de alli., 06/08/2020 - 18:36

El parlamento regional ha sido ocupado...
Quien lo desocupará...
Aquel que lo desocupe...
Buen desocupador será...

V.E.R.D.E.