Publicitat
Societat · 2 d'Abril de 2020. 09:57h.

Vergés diu ara que es poden treure avis de residències sense fer tests

La consellera de Salut afirma que és més "desitjable" contaminar a la família que a altres residents

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que les famílies poden treure els seus avis de residències sense fer tests per saber si tenen coronavirus i en aquest sentit ha afirmat que emportar-se'ls a casa "sempre és desitjable".

La presentadora Mònica Terribas li ha demanat "si arribaran els tests a les residències perquè les famílies que es vulguin endur els seus avis durant el confinament ho puguin fer", Vergés ha contestat que "no augmentaria el contagi comunitari perquè estem en una situació de confinament i te'l podries endur a casa".

Aleshores la periodista li ha exposat que "si té coronavirus, ho contaminaria a la família...", però la titular de Salut ha insistit que "sí, però contaminar-ho a la família, que és relativament més jove, en comparació a una residència, on hi ha gent molt més gran i vulnerable, sempre és desitjable". "Vam fer un procediment perquè això es pogués donar", ha afegit la consellera l'endemà que el Departament d'Afers Socials i Famílies informés que hi ha 362 víctimes mortals i més d'un centenar de centres afectats.

Alba Vergés ha assenyalat que "en algunes residències que hi ha problemes avui, com per exemple Santa Coloma de Gramenet, em consta que s'ha iniciat un programa perquè els familiars se'ls puguin endur a casa".

"Sense haver fet el test, eh?" li ha demanat en aquest moment Terribas a la consellera, que ha contestat que "ho desconec" i ha apuntat que "molts podran tenir el test, però el test no ho salva tot, El test, malgrat puguis tenir més o menys seguretat, també pot ser que d'aquí a uns dies acabis presentant símptomes, moltes coses..."

Vergés ha manifestat que "sempre serà més segur i és una opció que nosaltres vam donar, però s'ha de valorar cada cas". La periodista li ha reiterat que "hi ha hagut famílies que ho han demanat i els hi han dit que si no té fet el test, no el poden treure". "En tot cas seria per tornar-lo", ha replicat la consellera de Salut.

"No, no; per treure'l" li ha remarcat la presentadora. "Doncs realment s'hauria de revisar, mirem el protocol, revisem el que calgui, però és una opció factible i que jo tinc coneixement que s'està portant a terme en alguns llocs que han tingut problemes".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#37 Nuremberg, BcN, 02/04/2020 - 22:46

Espero que les famílies afectades es querellin contra aquestes dues bruixes. Està molt clar el que han dit, ho ha sentit tothom. Volen passar el marron a les famílies amb tal de no demanar ajuda al Govern estatal i a l'exèrcit. Em pregunto qui els seguirà votant, perquè s'ha d'estar molt boig per fer el que estan fent.

#36 A la presó, BcN, 02/04/2020 - 18:34

Desitjable? Doncs aneu a netejar residències i mireu de contaminar vosaltres a la vostra família. Quuan de temps hem de seguir mantenint aquest parell de ruques ambs sous de 6 xifres?

#35 senyors del GOVERN i l'OPOSICIÓ de ESPAÑA, \'això\' de les \'auto-NO-míes\' NO-NO funciona !!! ... ... ... ... ... ... ..., ¿¿¿ NO será que el Sistema Sanitario auto-NÓ-mico IMPIDE SALVAR VIDAS ??? ... ... ... ... ... ... .., 02/04/2020 - 18:05

====================================================
¿Sabe Sanidad cuántos pacientes Coronavirus hay

en cuántas camas UCI por toda España en estos momentos

ó...

NO-NO lo saben porque DEPENDE

de las comunidades autónomas?
====================================================

#33 ESPAÑA : Medidas URGENTES para acabar con el DESPILFARRO económico en POLÍTICA ..., ... y para terminar con la DESunión, DESintegración y Falta de COHESIÓN de La NACIÓN ESPAÑOLA ..., 02/04/2020 - 16:57

¿Para cuándo un ERTE de diputados, senadores, parlamentarios autonómicos y demás chupópteros y subvencionados, que estando de confinamiento aún cobran dietas de manutención y desplazamiento?
Y hay palmeros que lo defienden.
Estamos en manos de VIVIDORES-POLÍTICOS.

#32 ESPAÑA : Medidas URGENTES para acabar con el DESPILFARRO económico en POLÍTICA ..., ... y para terminar con la DESunión, DESintegración y Falta de COHESIÓN de La NACIÓN ESPAÑOLA ..., 02/04/2020 - 16:54

- ELIMINAR el 'SENADO'.
- ELIMINAR los -17- Parlamentos REGIONALES.
- REBAJAR el Nº de Diputados a -27-.
- REBAJAR el Sueldo de los -27- Diputados a -2.700- €.
- REDUCIR a -7- el Nº de Ministros y Ministerios.
- REDUCIR a -13- el Nº de REGIONES.
- Las -51- Provincias de ESPAÑA Bajo 1 ÚNICO GOBIERNO ESPAÑOL.