Publicitat
Societat · 26 de Març de 2020. 16:55h.

Vergés diu ara que l'origen del brot d'Igualada és "desconegut"

Salut va culpar inicialment una infermera

La consellera de Salut, Alba Vergés ha afirmat aquest dijous que "l'origen del brot a Igualada és desconegut". La consellera, preguntada sobre la participació de diverses empreses d'Igualada en una fira de moda a Milà, ha manifestat que es desconeix l'origen del brot i ha assegurat que el que és important no és l'origen sinó "el comportament del brot". "L'origen del brot a Igualada és desconegut i he explicat molts cops que el que és important ja no és saber l'origen sinó el comportament del brot" ha assegurat Vergés.

L'afirmació de Vergés contrasta amb la versió que va donar divendres passat el Secretari de Salut Pública, Joan Guix i que va ser contradita aquella mateixa tarda per l'afectada, que va deixar clar que era "falsa". Guix va assenyalar una infermera de l'Hospital com l'inici del brot en assistir a un dinar amb més de 80 persones, on molts eren treballadors del centre sanitari. La infermera va desmentir aquella mateixa tarda la versió de les autoritats sanitàries afirmant que "s'ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però és fals". L'assenyalada també va desmentir a través d'un comunicat que hagués estat en contacte amb gent que havia estat a Itàlia i va exigir una rectificació.

"El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha afirmat que el brot d'Igualada havia tingut origen en un dinar el 28 de febrer en què es van contagiar diversos professionals sanitaris. S'ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa" va assegurar la infermera. "Tenint coneixença que l'origen del brot de coronavirus a Igualada, segons les fonts oficials, està relacionat amb la meva persona, em veig en l'obligació de demanar una rectificació de la informació incorrecta difosa per part de la conselleria de Salut als mitjans de comunicació" va reclamar.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar en aquella roda de premsa que "primer havíem d'identificar què estava passant a l'Hospital d'Igualada perquè no podíem tensar encara més la situació real que teníem" i va afirmar que "Igualada i la Conca d'Òdena acaba sent un focus important que hem tingut detectat".

Fins i tot l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va sortir a defensar el personal de l'Hospital d'Igualada, un dels focus principals de COVID-19 a Catalunya, en ser requerit per la polèmica sobre l'origen del brot i va manifestar que el personal de centre "no és culpables de res, el culpable és el coronavirus".

L'endemà, la consellera Vergés va afirmar que "si algú s'havia pogut sentir assenyalat doncs això no pertoca, no és qüestió de buscar culpables ni de buscar l'origen".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Neferu, Barcelona, 27/03/2020 - 12:05

Pues nada, nada. Hay que llamar de forma urgente a Iker Jimenez del Cuarto milenio, para que lo investigue porque esto hace sospechar que puedan haber extraterrestres por medio.

#7 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , YO DE LA EMFERMERA DENUNCIARIA A LA CONSELLERIA DE SANITAT POR ATENTAR CONTRA EL HONOR DE LA EMFE, 27/03/2020 - 00:51

Yo no soy abogado , pero creo que la INFERMERA i la seva familia , podrian DENUNCIAR A LA CONSELLERA DE SANITAT Por falsas acusasiones FALSO TESTIMONI . Que perjudico y mucho a la Emfermera y a su familia FALSAS ACUSACIONES Y ESTO ES UN DELITO GRABE ..Este que FER JUSTICIA A LA EMFERMERA ..Acostunbrados a mentir NO LOS GANA NADIE

#6 Pregunto yo, Tarragona, 26/03/2020 - 21:36

¿No será perpiña?

#5 un musclu, bcn, 26/03/2020 - 21:36

INCOMPETENTS amb majuscules i perque el PC no les te mes grans ( No se si en Salvado estara d acord)

#4 Fierecita, Montgat, 26/03/2020 - 19:48

Vergés, pero tú te has enterado alguna vez de algo?
"Desconegut" pues bien que le quisiste colgar el muerto a la enfermera, solo te faltó jurarlo por Snopy.