Publicitat
Societat · 29 de Març de 2020. 17:15h.

Vergés no dóna cap dada sobre residències

La consellera de Salut diu que “hem treballat molt bé” malgrat les víctimes mortals

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha facilitat cap dada sobre el nombre de víctimes mortals per coronavirus a les residències de gent gran ni tampoc sobre el nombre d'avis que han estat traslladats a altres centres.

Preguntada per Ràdio 4 sobre “la situació ara per ara en les més de 200 residències catalanes, amb dades si us plau” i per “l’impacte de mortalitat”, Vergés ha al·legat que “aquestes dades que ens demanen no són pròpies del sistema sanitari”. “Treballem amb altres departaments perquè ens les puguin donar”, ha afegit.

Vergés ha afirmat que “hem treballat molt bé”, malgrat que entre el nombre total de morts per la malaltia n'hi ha 150 persones que vivien en residències, segons va reconèixer la consellera en roda de premsa aquesta setmana. Entre elles més d'una vintena a les localitats de Capellades i Olesa de Montserrat.

La titular de Sanitat ha afegit que es treballa “de manera intensa” per protegir les “persones vulnerables”, però l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) -on van morir cinc avis en una residència- va estar alertant durant una setmana que la situació era “crítica”. L'actuació de la Generalitat, segons va informar el consistori, va ser “fer arribar un llistat del SOC amb 18 persones susceptibles d'incorporar-se a la plantilla”.

Vergés ha fet una crida a la “col·laboració” de totes les administracions per “donar eines” als professionals sanitaris i de les residències de la tercera edat, perquè “aquesta és la base per poder fer front a l'epidèmia”. “Crec que ho estem aconseguit de manera exemplar”, ha conclòs.

Alba Vergés
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 30/03/2020 - 09:33

Al menos Mariano directamente pasaba de preguntas si no voy errado.
Aquí en un ejercicio de transparencia, realidad, calma, planificación, profesionalidad y mil adjetivos calificativos, tanto sus respuestas como sus no respuestas, son clarificadoras...que pío pío no me preguntéis o sus exponéis a que sude de vuestras faces telemáticas.

#14 Culerdo, Basilea, 30/03/2020 - 07:04

Pero a esta mujer que no se le ve detrás del lacito amarillo quién le ha regalado el puesto? Quién le ha enchufado ahí? Porque otra cosa no lo entiendo ... Vaya nivelazo !! VAle con llevar un lazo para estar en TV3 o en la política catalana?

#12 LA VERDAD, madrid, 30/03/2020 - 00:30

El problema es que el 80% de los infectados NO presenta ningún síntoma, especialmente los jóvenes (y aunque los presenten, mueren muy poquitos). Por tanto los cuidadores están infectando sin querer a la gente mayor que cuida. Es muy loable que en algunas residencias se encierren ahora, PERO DE NADA SERVIRÁ si no se han hecho el test antes !!!!

#11 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu QUÈ DÉU I LA MORENETA SALVI LA GENT GRAN AQUESTA CONSELLERA NO U FARA PAS NI LA GENERALITAT TAMPOC ES , CONSELLERA NO HEU TRABALLAT BÉ , ALS FETS ME REMITO MASES MORTS DE GENT GRAN I LO PITJOR ENCARA , 30/03/2020 - 00:15

CONSELLERA Dius : HEM TREBALLAT MOLT BÉ ,, Jo crec les VICTIMES MORTES No estan pas de acord si les seves familias .SI HESU TREBALLAT MALAMENT , Ja no cal dir res he JO Crec hu heu fet molt malament Y LO PITJOR Que encara u esteu fem molt malament amb la gent gran no els salveu pas .

#10 pepe, andorra, 29/03/2020 - 22:42

y a quien le importa lo q digas? Y apártate y deja trabajar a los profesionales, q lo estas haciendo, no mal, no, lo siguiente y dos escalas mas. Q sois mas malos q pegarle a un padre con un calcetín sudado. Hala, a disfrutar lo votado en esta democracia clientelar en la q unos aristócratas, se siguen repartiendo el pastel igual q hace 500 años.